ΑΘΗΝΑ
11:21
|
29.09.2024
Ως εγκάρδιος χαρακτηρίζεται ο τόνος μεταξύ των Κίριλ Πέτκοφ και Ντιμίταρ Κοβάτσεφκσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως εγκάρδιος χαρακτηρίζεται ο τόνος μεταξύ του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ και του ομόλογού του της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφκσι σε συνέντευξη Τύπου μετά τις σημερινές συνομιλίες τους σήμερα (Τρίτη, 18/1) στα Σκόπια, με αμφότερους να υπογραμμίζουν την κοινή τους δέσμευση για μια θετική νέα αρχή στις διμερείς σχέσεις.

Ο Πέτκοφ ήταν ο πρώτος αρχηγός της κυβέρνησης που επισκέφτηκε τη Βόρεια Μακεδονία μετά την εκλογή του Κοβάτσεφσκι στις 16 Ιανουαρίου ως Πρωθυπουργού και ο Κοβάτσεφσκι τον ευχαρίστησε που τήρησε την υπόσχεσή του ότι θα το έκανε.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Πέτκοφ έρχεται μια εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη κοινή συνάντηση των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας στα Σκόπια στις 25 Ιανουαρίου, καθώς και την ίδρυση κοινών ομάδων εργασίας σε βασικούς τομείς πολιτικής.

«Με τον Πρωθυπουργό Πέτκοφ βρήκαμε κοινό έδαφος για αμοιβαίο σεβασμό», είπε μεταξύ άλλων ο Κοβάτσεφσκι, περιγράφοντας τον Βούλγαρο ομόλογό του «αγαπητό του φίλο» και διαβεβαιώνοντάς τον ότι «εδώ, θα νιώθεις πάντα ανάμεσα σε φίλους».

Ο Πέτκοφ είπε ότι οι ομάδες εργασίας θα συναντώνται κάθε εβδομάδα «με σαφείς στόχους, με σαφή αποτελέσματα και όχι μόνο πολιτικές δηλώσεις». «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι πολύ αισιόδοξος για τις κοινές μας δράσεις και θα βλέπετε αποτελέσματα σε εβδομαδιαία βάση», συμπλήρωσε.

Ενημέρωσε δε ότι μια αεροπορική σύνδεση μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων θα γίνει πραγματικότητα και εντός 30 ημερών θα υπάρξουν ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Ο Πέτκοφ, η αντιπροσωπεία του οποίου περιλαμβάνει τον υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, τον υπουργό Μεταφορών και τον Αντιπρόεδρο Κρίστιαν Βιγκένιν, επρόκειτο επίσης να έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.

Πηγές: The Sofia Globe

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Οι οργανώσεις μαχητών θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το Ισραήλ

Η Αυστρία ψηφίζει σε αμφίρροπες εκλογές με την ακροδεξιά να διεκδικεί ιστορική νίκη

Η Κίνα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου

Από τη Γάζα στον Λίβανο και από τον Λίβανο στο Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα