ΑΘΗΝΑ
18:27
|
05.10.2022
Σχεδιάζεται να διευκολυνθεί και η αναγνώριση πτυχίων κολεγίων που λειτουργούν στη χώρα μας σαν παραρτήματα ευρωπαϊκών ΑΕΙ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτοματοποιημένο νέο σύστημα αναγνώρισης των τίτλων σπουδών ξένων πανεπιστημίων και διαφορετική διαδικασία για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, σχεδιάζοντας έτσι να προσφέρει ένα νέο δώρο στους ιδιοκτήτες κολλεγίων που έχουν ανοίξει στην Ελλάδα σαν παραρτήματα ξένων ΑΕΙ καθώς θα επιταχύνει την διαδικασία αναγνώρισής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ο γνωστός ΔΟΑΤΑΠ) να ενσωματώσει την διεύθυνση του Αυτοτελούς Τμήματος Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του υπουργείου Παιδείας και να γίνεται αυτόματα η αναγνώριση τίτλων σπουδών ξένων ΑΕΙ από μία εθνική βάση δεδομένων αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Επίσης εάν ένας πτυχιούχος πανεπιστημίου εξωτερικού επιθυμεί να ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, τότε θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στο νέο φορέα και ακολούθως θα εξετάζεται ο φάκελός του από τη νέα Διεύθυνση που θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του ΑΤΕΕΝ και θα απαρτίζεται από ειδικευμένο προσωπικό.

Αναγνώριση τίτλων τριετών και τετραετών σπουδών…

Πληροφορίες της διαδικτυακής έκδοσης της Καθημερινής επισημαίνουν εύλογα πως το νέο σχεδιαζόμενο σύστημα αυτόματης αναγνώρισης θα προκαλέσει αντιδράσεις καθώς θα διευκολυνθεί έτι περαιτέρω η αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων πτυχιούχων ελληνικών ιδιωτικών κολεγίων που λειτουργούν στη χώρα μας ως παραρτήματα ευρωπαϊκών ΑΕΙ.

Αντιδράσεις αναμένεται να προκληθούν και γιατί  θα αναγνωρίζονται τα προγράμματα τριετούς αντί τετραετούς φοίτησης πανεπιστημίων που θα περιλαμβάνονται στην εθνική λίστα αναγνωρισμένων ΑΕΙ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οικονομικές ρυθμίσεις για τις περιοχές Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια ανακοίνωσε η Ρωσία

Δολοφονία 21χρονου Παλαιστίνιου από ισραηλινά πυρά κοντά στη Ναμπλούς

Μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια αποφάσισε ο ΟPEC

Προτάσεις Μισέλ για ενεργειακή ένωση στην ΕΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα