ΑΘΗΝΑ
11:31
|
23.05.2022
Σχεδιάζεται να διευκολυνθεί και η αναγνώριση πτυχίων κολεγίων που λειτουργούν στη χώρα μας σαν παραρτήματα ευρωπαϊκών ΑΕΙ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτοματοποιημένο νέο σύστημα αναγνώρισης των τίτλων σπουδών ξένων πανεπιστημίων και διαφορετική διαδικασία για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, σχεδιάζοντας έτσι να προσφέρει ένα νέο δώρο στους ιδιοκτήτες κολλεγίων που έχουν ανοίξει στην Ελλάδα σαν παραρτήματα ξένων ΑΕΙ καθώς θα επιταχύνει την διαδικασία αναγνώρισής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ο γνωστός ΔΟΑΤΑΠ) να ενσωματώσει την διεύθυνση του Αυτοτελούς Τμήματος Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του υπουργείου Παιδείας και να γίνεται αυτόματα η αναγνώριση τίτλων σπουδών ξένων ΑΕΙ από μία εθνική βάση δεδομένων αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Επίσης εάν ένας πτυχιούχος πανεπιστημίου εξωτερικού επιθυμεί να ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, τότε θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στο νέο φορέα και ακολούθως θα εξετάζεται ο φάκελός του από τη νέα Διεύθυνση που θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του ΑΤΕΕΝ και θα απαρτίζεται από ειδικευμένο προσωπικό.

Αναγνώριση τίτλων τριετών και τετραετών σπουδών…

Πληροφορίες της διαδικτυακής έκδοσης της Καθημερινής επισημαίνουν εύλογα πως το νέο σχεδιαζόμενο σύστημα αυτόματης αναγνώρισης θα προκαλέσει αντιδράσεις καθώς θα διευκολυνθεί έτι περαιτέρω η αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων πτυχιούχων ελληνικών ιδιωτικών κολεγίων που λειτουργούν στη χώρα μας ως παραρτήματα ευρωπαϊκών ΑΕΙ.

Αντιδράσεις αναμένεται να προκληθούν και γιατί  θα αναγνωρίζονται τα προγράμματα τριετούς αντί τετραετούς φοίτησης πανεπιστημίων που θα περιλαμβάνονται στην εθνική λίστα αναγνωρισμένων ΑΕΙ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Πράσινο φως» από την ΕΕ και στο εμβόλιο της AstraZeneca για 3η δόση

Ραϊσί: Εκδίκηση για το αίμα του «μάρτυρα»

ΟΗΕ: Για πρώτη πάνω από 100 εκ. οι εκτοπισμένοι των πολέμων στον κόσμο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα Βοστώνη και αύριο Νταβός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα