ΑΘΗΝΑ
11:48
|
25.04.2024
Ο Συντηρητικός βουλευτής, Κρίστιαν Γουέικφορντ, αποσκίρτησε από τους Τόρηδες του Μπόρις Τζόνσον. Τρίζει η καρέκλα τοτ Πρωθυπουργού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός βουλευτής Κρίστιαν Γουέικφορντ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα και την προσχώρησή του στους Εργατικούς, προκαλώντας ένα ακόμη πλήγμα στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

«Εσείς και το συντηρητικό κόμμα στο σύνολό του φανήκατε ανίκανοι να προσφέρετε την ηγεσία και την διακυβέρνηση που αξίζει αυτή η χώρα», δήλωσε στον Μπόρις Τζόνσον ο βουλευτής της περιφέρειας του Μπερ Σάουθ, της βόρειας Αγγλίας, λίγα λεπτά πριν από την παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εντωμεταξύ, ολοένα και αυξάνονται οι επιστολές δυσπιστίας προς το πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον με εννέα ακόμα βουλευτές των Τόρηδων να έχουν υποβάλει τις δικές τους σήμερα. Ο ίδιος ο Τζόνσον μάχεται για να διασώσει τη θέση του μετά την εξέγερση που έχουν προκαλέσει στις τάξεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος τα πάρτι κατά παραβίασιν των μέτρων του λοκντάουν που είχαν γίνει αγαπημένη συνήθεια στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον πήρε μια ιστορική εκλογική νίκη το 2019 με την εντολή «να υλοποιήσει το Brexit», αλλά πλέον αντιμετωπίζει πληθυνόμενες εκκλήσεις από το κόμμα του να παραιτηθεί μετά την σειρά των αποκαλύψεων για την περιφρόνηση των μέτρων που όρισαν κατά τα άλλα τις ζωές πολλών εκατομμυρίων Βρετανών κατά την περίοδο της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα