ΑΘΗΝΑ
22:07
|
19.04.2024
«Πρέπει να είμαστε σοβαροί», δεν μπορούμε να αυξήσουμε το έλλειμμα, ανέφερε ο ΥΠ.ΟΙΚ. μεταξύ άλλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις δύο προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σε επίπεδο Ε.Ε. (επαναφορά σε δημοσιονομικούς κανόνες και πληθωρισμός) αλλά και τα εγχώρια μέτωπα περιλαμβανομένου του ελλείματος, της ανάγκης εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία και κτήσης της επενδυτικής βαθμίδας περιέγραψε, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ.), Χρήστος Σταϊκούρας.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί», δεν μπορούμε να αυξήσουμε το έλλειμμα, ανέφερε ο ΥΠ.ΟΙΚ. σε ερώτηση για τα περιθώρια λήψης μέτρων όπως η μείωση του ΦΠΑ.  

«Δεν μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη μείωση ελλείμματος από τον Ιανουάριο. Μόνο στο ψωμί μία μείωση του ΦΠΑ έχει κόστος 140 εκατ. ευρώ ετησίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας παράλληλα πως νέα μέτρα είναι «προς αξιολόγηση», ωστόσο πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί ανάλογα και με την πορεία του προϋπολογισμού.

«Σίγουρα θα έχουμε μία πιο συσταλτική νομισματική πολιτική», είπε ο ΥΠ.ΟΙΚ. ερωτηθείς για τις συζητήσεις που γίνονται στην Ε.Ε., σημειώνοντας πως «δεν φαίνεται πως η ΕΚΤ θα προβεί άμεσα σε άνοδο των επιτοκίων». Πρόσθεσε πως άνω του 50% της ανόδου του πληθωρισμού οφείλεται στην ενέργεια, ενώ ανέφερε πως η ΕΚΤ θεωρεί τον πληθωρισμό παροδικό αλλά με πιο μεγάλη έκταση και ένταση.

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα