ΑΘΗΝΑ
19:17
|
26.04.2024
Για «άθλια κομματική εκμετάλλευση» της παραλαβής έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο πρόεδρός του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «άθλια κομματική εκμετάλλευση» της παραλαβής έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ) και ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας προσωπικά.

«Η άθλια κομματική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση της παραλαβής των πρώτων Rafale ξεπέρασε κάθε φαντασία», ανέφεραν αρχικά, σε κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Γιώργος Τσίπρας.

Στους ίδιους υψηλούς τόνους ο κ. Δρίτσας και ο κ. Τσίπρας σημειώνουν ότι «είναι πλέον βέβαιο πως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει πάτος, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που δεν μπορεί να κάνει».

«Βέβαια», σχολιάζουν, «έπρεπε να αποσπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα απανωτά σοβαρότατα πλήγματα που έχει δεχτεί η Ελλάδα λόγω του επικίνδυνου δόγματος εξωτερικής πολιτικής του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που ακολουθεί, σοβαρότατα πλήγματα που ήρθαν στην επιφάνεια τις περασμένες εβδομάδες». Όπως τονίζουν, «δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στο φτηνό σόου που στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, το οποίο ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας με τα νέα αεροσκάφη».

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αξιοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ».

Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, μίλησε για «ντροπή και εθνική καπηλεία».

Από την πλευρά του, αντέδρασε και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, γράφοντας στο Twitter: «Με χρήματα της Νέας Δημοκρατίας αγοράστηκαν, κ. Μητσοτάκη»;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα