ΑΘΗΝΑ
06:12
|
20.09.2024
«Ηθικό και νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας» απέναντι στις «τρομοκρατικές επιθέσεις» των Χούθι επικαλέστηκε σύμβουλος του προέδρου των ΗΑΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ηθικό και νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας» απέναντι στις «τρομοκρατικές επιθέσεις» των Υεμενιτών Χούθι έχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δήλωσε σήμερα ο Δρ. Ανουάρ Γκαργκάς, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της χώρας, σε δηλώσεις που έκανε στο εμιρατινό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Με αφορμή την επίθεση με πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά που εξαπέλυσαν την Δευτέρα οι Χούθι σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων του αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι, ο Γκαργκάς προανήγγειλε ουσιαστικά στρατιωτική επιχείρηση σε βάρος της βόρειας Υεμένης, όπου έχουν το στρατηγείο τους οι Χούθι που πολεμούν από το 2014 την κυβέρνηση του προέδρου της Υεμένης, Χάντι.

Ωστόσο ο Γκαργκάς φάνηκε πως επιδιώκει την κάλυψη ή την συναίνεση διεθνών δυνάμεων, καλώντας τη «διεθνή κοινότητα να επιδείξει μία ισχυρή και σταθερή θέση απέναντι στις τρομοκρατικές πράξεις των Χούθι».

Υποστήριξε τέλος πως τα ΗΑΕ διαθέτουν αποδείξεις πως οι Χούθι  επιδίδονται παράλληλα σε πειρατεία και σε «χρηματοδότηση πολεμικών συγκρούσεων», ενώ άφησε ανοικτό και το παράθυρο της διπλωματίας δηλώνοντας πως η χώρα του υποστηρίζει παρόλα αυτά τις διεθνείς προσπάθειες για εκεχειρία στην Υεμένη και την εξεύρεση πολιτικής λύσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα