ΑΘΗΝΑ
16:49
|
26.04.2024
Την Πέμπτη οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ και εκτόξευσαν δακρυγόνα μέσα σε αγροτικές εκτάσεις ανατολικά του Χαν Γιουνίς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τοπικές πηγές ανέφεραν το βράδυ της Πέμπτης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ και εκτόξευσαν δακρυγόνα μέσα σε αγροτικές εκτάσεις ανατολικά του Χαν Γιουνίς, νότια της Λωρίδας της Γάζας, τρομοκρατώντας τους Παλαιστίνιους κατοίκους. Οι ισραηλινοί είχαν ανοίξει πυρ νωρίτερα στα ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας, στοχεύοντας αγρότες και καταστρέφοντας τα εδάφη τους.

Τοπικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι δύο νεαροί άνδρες έγιναν στόχος με μεταλλικές σφαίρες επικαλυμμένες με καουτσούκ κατά τη διάρκεια αντιπαραθέσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στο Καφρ Καντούμ στη Δυτική Όχθη, όπου και υπέστη σοβαρές ζημιές ένας κεντρικός αγωγός ύδρευσης. Στη συγκεκριμένη περιοχή της Δυτικής Όχθης, οι Παλαιστίνιοι νέοι οργανώνουν πορείες σε εβδομαδιαία βάση εδώ και χρόνια ενάντια στον εποικισμό και τη δήμευση των εδαφών.

Σε ένα ακόμη μέτωπο, παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν χθες ότι μαχητές της αντίστασης άνοιξαν πυρ κατά Ισραηλινών, καθώς οι τελευταίοι εισέβαλαν στην πόλη Καμπατίγια, νότια της Τζενίν. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ορισμένες γειτονιές της Δυτικής Όχθης και συνέλαβαν τρεις πολίτες στην Καμπατίγια, αφού εισέβαλαν στο σπίτι τους και το βανδάλισαν.

ΠΗΓΗ: Almayadeen.net

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα