ΑΘΗΝΑ
13:41
|
25.04.2024
Ο τραγουδιστής του Bat Out Of Hell έφυγε χθες σε ηλικία 74 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Meat Loaf, γνωστός για επιτυχίες όπως το Bat Out Of Hell, πέθανε χθες το βράδυ σε ηλικία 74 ετών με την οικογένειά του στο πλευρό του, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Ο τραγουδιστής, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Michael Lee Aday πούλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλον τον κόσμο με το χιτ σινγκλ I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That) να φτάνει στο στο νούμερο ένα σε 28 χώρες και να του χαρίζει ένα βραβείο Grammy. Το τραγούδι διασκευάστηκε επίσης ως θεατρικό μιούζικαλ, και περιλάμβανε μερικές από τις πιο αγαπημένες επιτυχίες του γεννημένου στο Τέξας μουσικού.

Εκτός της μουσικής, έπαιξε επίσης σε 65 ταινίες, ανάμεσά τους στο μιούζικαλ The Rocky Horror Picture Show (1975) το Fight Club (1999) και το Wayne’s World (1992).

Το 2016 τιμήθηκε με το Hero Award στην ετήσια μουσική τελετή των Q Awards, το οποίο αφιέρωσε στους ήρωες της καθημερινότητας και κάλεσε τους ανθρώπους να «φέρουν την αγάπη πίσω σε αυτόν τον κόσμο».

Ο Meat Loaf είχε μιλήσει ανοιχτά για τα θέματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, κυρίως το άσθμα, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Πίτσμπουργκ το 2011, και στο Wembley Arena του Λονδίνου το 2003.

Μια δήλωση της οικογένειας του που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του σταρ στο Facebook σήμερα το πρωί ανέφερε:

«Με ραγισμένη καρδιά ανακοινώνουμε ότι ο ασύγκριτος Meat Loaf έφυγε απόψε από τη ζωή, με τη σύζυγό του Ντέμπορα στο πλευρό του. Οι κόρες Περλ και Αμάντα και στενοί φίλοι της οικογένειας ήταν μαζί του τις τελευταίες 24 ώρες. Η εκπληκτική του καριέρα διήρκεσε 6 δεκαετίες, στις οποίες πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 65 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των “Fight Club”, “Focus”, “Rocky Horror Picture Show” και “Wayne’s World”. Το “Bat Out of Hell” παραμένει ένα από τα 10 άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. 

Γνωρίζουμε τι σήμαινε για πολλούς από εσάς και εκτιμούμε πραγματικά όλη την αγάπη και την υποστήριξη που μας δίνετε, καθώς περνάμε αυτές τις θλιβερές στιγμές, χάνοντας έναν τόσο εμπνευσμένο καλλιτέχνη και όμορφο άνθρωπο. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση της ανάγκης μας για ιδιωτικότητα. Από την καρδιά του μέχρι τις ψυχές σας… μην σταματήσετε ποτέ να ροκάρετε!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα