ΑΘΗΝΑ
03:49
|
22.09.2024
Παραδέχθηκε πως σήμερα υπάρχουν 162 άνθρωποι που κατέχουν πάνω από το 50% του πλούτου όλης της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ταξικές αιτίες των πρόσφατων αιματοβαμμένων συγκρούσεων στο Καζακστάν παραδέχθηκε σήμερα με δηλώσεις του ο πρόεδρος της χώρας, Κάσιμ-Ζόμαρτ Τοκάγεφ.

Τα πρόσφατα γεγονότα στο Καζακστάν στις αρχές Ιανουαρίου πυροδοτήθηκαν, όπως είπε, από το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους μεγάλων ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων διεθνούς εμβέλειας ο Τοκάγεφ τόνισε πως οι ταραχές στη χώρα του εξέθεσαν χρόνια προβλήματα και πως τώρα η πατρίδα του είναι αντιμέτωπη με το «στρατηγικό καθήκον μίας βαθιάς αλλαγής, ενός μετασχηματισμού της κοινωνικής τάξης», προσθέτοντας: «Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών έφθασε σε απαράδεκτο επίπεδο».

Παραδέχθηκε πως οι αιτίες βρίσκονται στην κοινωνική ανισότητα τονίζοντας πως στο Καζακστάν σήμερα υπάρχουν 162 άνθρωποι που κατέχουν πάνω από το 50% του πλούτου όλης της χώρας. «Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει επειγόντως» είπε ο Τοκάγεφ.

Στη συνέχεια ωστόσο εκτίμησε πως αυτά τα προβλήματα και αυτή την κατάσταση αξιοποίησαν «ένοπλοι τρομοκράτες και συνωμότες».

Σε κάθε περίπτωση ανήγγειλε πως θα ακολουθήσει μία πολιτική εκσυγχρονισμού της κοινωνίας και της πολιτικής και στην ακόλουθη «σαφή κατεύθυνση»: Την μετάβαση προς την οικονομία της αγοράς, μίας διαφοροποιημένης οικονομίας με κοινωνικό επίκεντρο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα