ΑΘΗΝΑ
05:25
|
01.05.2024
Ακόμη μία αποχώρηση από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν σε μόλις μία εβδομάδα, με κατεύθυνση την παράταξη του Ερίκ Ζεμούρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις τάξεις του ακροδεξιού Ερίκ Ζεμούρ προσχώρησε το Σάββατο ο ευρωβουλευτής Ζιλμπέρ Κολάρ (Gilbert Collard) σηματοδοτώντας την τρίτη αποχώρηση από το Εθνικό Μέτωπο (RN) της Μαρίν Λεπέν (Marine Le Pen), σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. «Δεν έχω τίποτα εναντίον της Μαρίν Λεπέν. Συντάσσομαι με τον Ερίκ Ζεμούρ λόγω των ιδεών του», ανέφερε ο Κολλάρ σε συνέντευξή του στο France Bleu Gard Lozère, με τον ίδιο τον Ζεμούρ να τον καλωσορίζει από το βήμα προεκλογικής συγκέντρωσης στις Κάννες.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν στο Ευρωκοινοβούλιο, Ζερόμ Ριβιέρ (Jérôme Rivière), και ο βοηθός άλλου ευρωβουλευτή του κόμματος της Λεπέν, Νταμιέν Ριέ (Damien Rieu), παραιτήθηκαν επίσης για να προσχωρήσουν στις τάξεις του τέως παρουσιαστή τηλεοπτικού talk show, ο οποίος μαζί με την Μαρίν Λεπέν διεκδικούν τις ψήφους της ακροδεξιάς, ελπίζοντας να κερδίσουν τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (Emmanuel Macron) στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Αξιωματούχοι του κόμματος της Λεπέν έσπευσαν να υποβαθμίσουν τον αντίκτυπο της αποχώρησης του Κολλάρ, υποστηρίζοντας ότι δεν θα επηρεάσει την υποψηφιότητά της. «Δεν είδαμε μεγάλη υποστήριξη από τον Κολάρ στην προεκλογική εκστρατεία και σε κάθε περίπτωση, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτή είναι που μπορεί να νικήσει τον Μακρόν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του RN, Φιλίπ Μπαλάρντ (Philippe Ballard) στο κανάλι BFM.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι επί αρκετές εβδομάδες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πέρυσι ότι ο Ζεμούρ, ο οποίος έχει καταδικαστεί επανειλημμένως για υποκίνηση φυλετικού μίσους, θα είχε την ευκαιρία να βρεθεί δεύτερος στην προεδρική δημοσκόπηση και να αντιμετωπίσει τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο, βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση, με την Λεπέν και τη Βαλερί Πεκρές να προηγούνται. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα