Στο αρχείο τέθηκαν, πέντε χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών για το σκάνδαλο Novartis, οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ για τον Άδωνι Γεωργιάδη μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε κάποιες εξηγήσεις, άποψη που δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους δύο επίκουρους, ούτε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε από τον εποπτεύοντα την έρευνα κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλη αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι όλοι όσοι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο, μεταξύ αυτών και δυο πρώην πρωθυπουργοί, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά και πρόσωπα όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, έχουν επίσης απαλλαγεί. Με ποινική δίωξη που εκκρεμεί βρίσκεται αντιμέτωπος μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Και ενώ εννέα από τους δέκα πολιτικούς για τους οποίους υπήρξαν καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων η υπόθεση έκλεισε, η
Σε εκκρεμότητα παραμένει επίσης η άλλη όψη της υπόθεσης, που αφορά στον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς η δικαιοσύνη διερευνά, μετά από απόφαση της Βουλής, ευθύνες του, όπως και των αρμοδίων τότε εισαγγελέων Διαφθοράς, για την ενοχοποίηση των πολιτικών.
Για την ίδια υπόθεση έχει κληθεί ως κατηγορούμενος και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.