ΑΘΗΝΑ
04:46
|
08.07.2024
Η Ολλανδία αναμένεται να ανακοινώσει την χαλάρωση ορισμένων από τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο μέτωπο της πανδημίας στην Ευρώπη, όλα τα μάτια στην Ολλανδία έχουν στραφεί σήμερα την Τρίτη (25/1) στον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησής του, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει την χαλάρωση ορισμένων από τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ευρώπη.

Για πάνω από έναν μήνα μπαρ, εστιατόρια αλλά και πολιτιστικά κέντρα έχουν παραμείνει κλειστά, ενώ οι αυστηροί κανόνες καραντίνας έχουν οδηγήσει σε λουκέτο και το ένα τέταρτο των σχολικών τμημάτων της βασικής εκπαίδευσης.

Μέρος της πίεσης προς την κυβέρνηση για χαλάρωση των μέτρων έρχεται μάλιστα από την τοπική αυτοδιοίκηση, με 30 δημάρχους να βγαίνουν ανοιχτά και να αμφισβητούν την διαχείριση της κυβέρνησης.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω για ποιον λόγο εδώ στην Μπρέντα το Ikea είναι ανοιχτό αλλά το θέατρο, όπου ο κόσμος θα μπορούσε με ασφάλεια να παρακολουθήσει μια παράσταση, παραμένει κλειστό. Αυτήν την στιγμή η κοινωνία βλέπει την τοπική κυβέρνηση στον ρόλο του αστυφύλακα και υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής, αφού το μόνο που κάνει είναι να βάζει πρόστιμα και να χτυπά με τα γκλομπ τον κόσμο. Αλλά αυτή η ίδια κοινωνία, που βρίσκεται υπό τόση μεγάλη πίεση, προσδοκά από εμάς να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους και να δείξουμε ότι στεκόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σε τέτοιες δύσκολες στιγμές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάουλ Ντέπλα, δήμαρχος της Μπρέντα.

Την ίδια στιγμή στην Κροατία η αντιπολίτευση παρουσίασε σε 82 κούτες τις υπογραφές 410.533 ανθρώπων που καλούν για ένα δημοψήφισμα σε σχέση με το αν θα πρέπει να καταργηθούν τα πιστοποιητικά για την Covid-19. Η Κροατία έχει ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το ποσοστό των διπλά εμβολιασμένων δεν ξεπερνά το 55% του πληθυσμού.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Νικητής η Αριστερά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις

Ένας Άι Βασίλης στον Λευκό Οίκο

Βρετανία: Ο Τόνι Μπλερ υπέρ «ενός σχεδίου για τον έλεγχο της μετανάστευσης»

Ανοίγει η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Δυτικής Αφρικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα