ΑΘΗΝΑ
03:51
|
27.04.2024
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οϊκου έδειξε πως ό,τι κάνουν οι ΗΠΑ θα είναι σε «συντονισμό και συνεννόηση» με τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδεχόμενο μονομερούς αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία απέρριψε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, στο φόντο της επικίνδυνης κλιμάκωσης αμερικανο-ρωσικής έντασης για την Ουκρανία.

Στη διάρκεια της καθιερωμένης τακτικής ενημέρωσης, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου υποστήριξε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να στείλει μονομερώς Αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία, παρά μόνον μέσω ΝΑΤΟ και μέσω συντονισμού και συνεννόησης με τους εταίρους της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Σε άλλο σημείο, όταν ρωτήθηκε σχετικά, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν αναμένεται να προβεί (σύντομα τουλάχιστον) στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε Ρωσία και Ουκρανία.

Αυτή η αναφορά έγινε μολονότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη θέσει περίπου 8.500 στρατιώτες σε επιφυλακή για να καθησυχάσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ ενόψει της ρωσικής στρατιωτικής συγκέντρωσης στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση είτε συμφέρον ή επιθυμία από τον πρόεδρο να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ είναι ένα φόρουμ για την υποστήριξη των εταίρων και των χωρών μας στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και αυτό είναι το επίκεντρο» είπε χαρακτηριστικά η Τζεν Ψάκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα