ΑΘΗΝΑ
11:44
|
18.05.2022
Εννέα ακόμα άτομα της οργάνωσής του περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κυριότερος αντιπολιτευόμενος στη Ρωσία, ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και ένα χρόνο, συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των«τρομοκρατών και εξτρεμιστών», σύμφωνα με τον κατάλογο της ρωσικής υπηρεσίας οικονομικών πληροφοριών Rosfinmonitoring, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μία από τους συνεργάτες του, η Λιουμπόφ Σόμπολ, που εξορίστηκε έπειτα από διώξεις, περιελήφθη επίσης στον κατάλογο.

Σύμφωνα με το «Ταμείο της μάχης κατά της διαφθοράς», την οργάνωση του Ναβάλνι που τέθηκε σε απαγόρευση τον Ιούνιο, τουλάχιστον εννέα ακόμα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του αντιπολιτευόμενου ηγέτη, περιελήφθησαν επίσης στον κατάλογο.

Η απόφαση εγγράφεται σε ένα πλαίσιο καταστολής στη Ρωσία εναντίον αντιπάλων και κριτικών φωνών.

Στα μέσα Ιανουαρίου, οι δύο κυριότεροι συνεργάτες του Ναβάλνι, ο Ιβάν Ζντάνοφ και ο Λεονίντ Βολκόφ, που ζουν στην εξορία, προστέθηκαν και αυτοί στον κατάλογο της Rosfinmonitoring.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει χιλιάδες άτομα και εκατοντάδες ισλαμικές, θρησκευτικές και υπερεθνικιστικές οργανώσεις που έχουν απαγορευθεί στη Ρωσία, ;όπως οι Ταλιμπάν και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου 2021 στη Μόσχα, κατά την επιστροφή του έπειτα από την ανάρρωσή του στη Γερμανία από μια σοβαρή δηλητηρίαση στη Σιβηρία τον Αύγουστο, για την οποία θεωρεί υπεύθυνο τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία δεν διεξήγαγε ποτέ έρευνα για αυτήν την απόπειρα δολοφονίας λέγοντας ότι δεν διαθέτει καμία σχετική ένδειξη, καθώς το Βερολίνο δεν μοιράστηκε τις ιατρικές αναλύσεις του πιο διάσημου αντιπάλου του Κρεμλίνου.

Μετά την επιστροφή του στη χώρα του, ο 45χρονος ακτιβιστής κατά της διαφθοράς καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμιση ετών για μια υπόθεση «απάτης» την οποία θεωρεί πολιτική.

Η καταδίκη του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο και οδήγησε στην επιβολή νέων δυτικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σρι Λάνκα: Συλλήψεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος

Φινλανδία και Σουηδία ανοίγουν συζήτηση για την ουδετερότητα της Αυστρίας

Μητσοτάκης σε ομογενείς: «Η Ελλάδα να γίνει το μοντέρνο κράτος που μας αξίζει»

Αζοφστάλ, χάρτινη ΕΕ και ο Πούτιν που πεθαίνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα