ΑΘΗΝΑ
18:34
|
06.07.2022
«Δεν είναι μόνο η Ουκρανία, έχει βάλει στο μάτι και άλλες χώρες», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Βρετανία και οι υπόλοιποι σύμμαχοί της στο NATO θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μη δοθεί στη Ρωσία κανένα πρόσχημα ώστε να ξεκινήσει μια εισβολή στην Ουκρανία», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον σήμερα Τρίτη (25/1), προσθέτοντας ότι καμία χώρα – μέλος της συμμαχίας δεν είναι πρόθυμη να στείλει στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος.

«Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόσχημα για τον Πούτιν ώστε να δικαιολογήσει μια εισβολή», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Πρέπει να υπολογίσουμε και να σταθμίσουμε όλες μας τις κινήσεις πολύ προσεκτικά και νομίζω ότι ένα ισχυρό πακέτο οικονομικών κυρώσεων, η συνέχιση της παροχής αμυντικού εξοπλισμού και όλα τα υπόλοιπα στα οποία προχωρούμε – είναι ο σωστός συνδυασμός», σημείωσε, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Διευκρίνισε επίσης πως καμία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ δεν θέλει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά η Βρετανία θα συνεισφέρει αν της ζητηθεί.

Ο κ. Τζόνσον κατηγόρησε νωρίτερα τον πρόεδρο της Ρωσίας ότι «έχει βάλει στο μάτι» τρίτες χώρες, θέλοντας να γυρίσει τον κόσμο στην εποχή των σφαιρών επιρροής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Δεν είναι μόνο η Ουκρανία, έχει βάλει στο μάτι και άλλες χώρες», τόνισε συγκεκριμένα ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγές: Sky News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διάψευση της Ρωσίας για την δέσμευση πλοίου από την Τουρκία

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός ζητά συμβιβασμούς προβλέποντας επιδείνωση της ακρίβειας…

Σσσς! Η πατρίδα κοιμάται – Ένας εφιάλτης θερινής νυκτός

Ικανοποίηση Ερντογάν για τις επενδύσεις και τις στενές σχέσεις με τη Σομαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα