ΑΘΗΝΑ
09:59
|
23.04.2024
Απαγορεύουν τη μετάδοση βίντεο από την αναχαίτιση επίθεσης των Χούθι ενώ έχουν αρχίσει κλητεύσεις και απειλές για πρόστιμα στους παραβάτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεγχο στη ροή και την ποιότητα πληροφοριών που αφορούν τη δεύτερη (σε μία βδομάδα) επίθεση των Χούθι στο Άμπου Ντάμπι και στο Ντουμπάι που έγινε την περασμένη Δευτέρα προσπαθούν να επιβάλλουν οι εμιρατινές αρχές.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προειδοποίησαν σήμερα για την προβολή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι Υεμενίτες Χούθι εναντίον της πρωτεύουσας ΄Άμπου Ντάμπι, απειλώντας με διώξεις τους χρήστες που δημοσιοποιούν τα σχετικά βίντεο.

Τη Δευτέρα, τα Εμιράτα ανακοίνωσαν πως αναχαίτισαν και κατέστρεψαν, χάρη στο αντιπυραυλικό σύστημά τους, δύο βαλλιστικούς πυραύλους, που είχαν εκτοξεύσει οι Χούθι, σε μια επίθεση που δεν προκάλεσε θύματα.

Στις 17 Ιανουαρίου, μια πρώτη επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Χούθι, χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις μετανάστες από τη Νότια Ασία και να τραυματιστούν άλλοι έξι.

Κλητεύσεις και απειλές για κυρώσεις

«Η γενική εισαγγελία κλήτευσε ανθρώπους που πρόβαλαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διακρίνονταν τα συστήματα αεράμυνας της χώρας εναντίον των επιθέσεων της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής των Χούθι» ανακοίνωσε η εισαγγελία, σε σχετικό δελτίο τύπου, που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM.

«Τέτοιου είδους βίντεο θέτουν σε κίνδυνο ζωτικής σημασίας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και βλάπτουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της κοινωνίας», σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου, όπου προστίθεται πως «αποτρεπτικά νομικά μέσα» θα ληφθούν εναντίον των παραβατών, χωρίς να διευκρινίζονται η φύση τους και οι κυρώσεις που ενδέχεται να επιβληθούν.

Επίσκεψη Σίσι στα Εμιράτα

Σήμερα ξεκίνησε επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι προσκεκλημένος του πρίγκηπα διαδόχου του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σείχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, συνοδεία των υπουργών Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, του διευθυντή των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών Αμπάς Κάμελ, του διοικητή των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Μουστάφα Σαουκάτ και τον Αιγύπτιο πρέσβη στα Εμιράτα, μετά την θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι οδηγήθηκε στο παλάτι «Κασρ αλ Ουατάν» («Ανάκτορο της Πατρίδας»).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα