ΑΘΗΝΑ
12:32
|
19.04.2024
Υποψήφια για 15 βραβεία η ταινία Illusions Perdues (Χαμένες ψευδαισθήσεις) του Ξαβιέ Τζιανολί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα, από την Γαλλική Ακαδημία Τεχνών και Κινηματογράφου, οι υποψηφιότητες για την κορυφαία κινηματογραφική διάκριση της χώρας, τα βραβεία Σεζάρ, για το 2022, που πρόκειται να απονεμηθούν στις 25 Φεβρουαρίου.

Της λίστας που δόθηκε στην δημοσιότητα ηγείται η ταινία Illusions Perdues του Xavier Giannoli και ακολουθούν η ροκ όπερα Annette του Leos Carax που βραβεύτηκε και στις Κάννες για τη σκηνοθεσία στο αγγλόφωνο αυτό ντεμπούτο του με 11 και το μουσικό δράμα, εμπνευσμένο από τη ζωή της Céline Dion, Aline της Valerie Lemercier, με 10.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι τρεις ταινίες που η Γαλλία περιέλαβε στη βραχεία λίστα για τα περσινά Όσκαρ, βρίσκονται χαμηλά σχετικά στη λίστα των υποψηφιοτήτων. Το Bac Nord (The Stronghold) του Cédric Jiminez κέρδισε επτά υποψηφιότητες, το Happening , της Audrey Diwan που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Βενετίας τέσσερα, ενώ το αντισυμβατικό Titane – που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες – δεν απέσπασε υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερης ταινίας και είναι υποψήφιο κι αυτό μόνο για τέσσερα Σεζάρ, ανάμεσά τους και αυτό της σκηνοθεσίας καθώς η Julia Ducournau διαγωνίζεται σ’ αυτήν την κατηγορία μαζί με τους Carax, Jimenez, Diwan, Giannoli, Harari και Lemercier.

Για το κορυφαίο βραβείο διαγωνίζονται το βραβευμένο με τον Χρυσό Λέοντα της Βενετίας Happening της Audrey Diwan, το The Stronghold (Bac Nord) του Cédric Jimenez – ένα αστυνομικό θρίλερ που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες κι ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες γαλλικές ταινίες στο box office πέρυσι – το Onoda: 10,000 Nights in the Jungle του Arthur Harari και το The Divide της Catherine Corsini.

Στην κατηγορία του βραβείου καλύτερης ταινίας διαγωνίζονται τα  Lost Illusions, Annette, Aline, Bac Nord, Happening, La Fracture και Onoda, 10.000 Nuits Dans La Jungle .

Ανάμεσα στους υποψήφιους για τα βραβεία καλύτερης ερμηνείας συναντάμε τον Adam Driver (Α’ Ανδρικού Ρόλου, Annette), τη Lea Seydoux (Α’ Γυναικείου Ρόλου, France), τη Valeria Bruni Tedeschi (Α’ Γυναικείου Ρόλου, La fracture), τη Virginie Efira (Α’ Γυναικείου Ρόλου, Μπενεντέτα), τον Benoît Magimel  (Α’ Ανδρικού Ρόλου, De son vivant), και τον Pierre Niney (Α’ Ανδρικού Ρόλου, Boite noire).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Guardian: «Ελιτίστικο» το σχέδιο της Ελλάδας για πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη

Ανησυχεί για τη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα ο Ίλον Μασκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα