ΑΘΗΝΑ
11:46
|
26.04.2024
Το σύνολο του μουσικού του καταλόγου, με όλη την ηχογραφημένη μουσικής πούλησε στην Sony Music ο Μπομπ Ντίλαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σύνολο του μουσικού του καταλόγου, με όλη την ηχογραφημένη – μέχρι στιγμής – μουσικής πούλησε στην Sony Music ο Μπομπ Ντίλαν, με το CNN να αναφέρει πως η συμφωνία είναι κοντά στα 200 εκατομμύρια (εκ.) δολάρια. 

Σε ανακοίνωση της, η δισκογραφική εταιρεία περιέγραψε το deal για τα μουσικά δικαιώματα της 60ετούς καλλιτεχνικής πορείας του Ντίλαν ως «συμφωνία ορόσημο» και διευκρίνησε πως οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν τον προηγούμενο Ιούλιο, χωρίς όμως να έχει γνωστοποιηθεί. 

Η συμφωνία περιλαμβάνει «το σύνολο του ηχογραφημένου έργου του Μπομπ Ντίλαν από το 1962», από τον πρώτο του δίσκο, μέχρι και τον μουσικό δίσκο που κυκλοφόρησε το 2020, «Rough and Rowdy Ways». Παράλληλα, στο deal περιλαμβάνονται και τα πνευματικά δικαιώματα από πολλαπλές μελλοντικές κυκλοφορίες του Ντίλαν.

Αν και δεν έγινε επίσημα γνωστή η τιμή της συμφωνίας, το περιοδικό Billboard εκτιμά πως η αξία από τις μέχρι στιγμής ηχογραφήσεις ανέρχονται σε περίπου 200 εκ. δολάρια, με βάση τα έσοδα που φέρνουν.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως το Δεκέμβριο του 2020, η Sony Music έκλεισε το μεγαλύτερο deal για την αγορά του συνόλου του έργου ενός καλλιτέχνη, αγοράζοντας τα μουσικά δικαιώματα ενός άλλου θρύλου της αμερικανικής μουσικής, του Μπρους Σπρίνγκστιν, έναντι 500 εκ. δολαρίων.

Πηγές: CNN International

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα