ΑΘΗΝΑ
18:15
|
24.04.2024
Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στη Ρωσία την απάντηση στις προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στη Ρωσία την απάντηση στις προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφάλειας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Σάλιβαν, έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για να παραδώσει την απάντηση της Ουάσιγκτον στα αιτήματα της Ρωσίας περί ασφάλειας, όπως μετέδωσε σήμερα, Τετάρτη (26/1), σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η εφημερίδα Kommersant, χωρίς να διευκρινίσει την πηγή της πληροφορίας.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ο Τζον Σάλιβαν εγκατέλειψε το κτίριο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, εν μέσω αναφορών ότι παρέδωσε την γραπτή απάντηση των ΗΠΑ στα αιτήματα της Μόσχας. Παράλληλα σημειώνεται πως ο Σάλιβαν δεν απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την αποχώρησή του.

Η αμερικανική πρεσβεία δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γκρουσκό, δήλωσε ότι η Ρωσία είχε λάβει προφορικά μερικές απαντήσεις στις προτάσεις της για τις εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά θέλει να ξέρει γιατί η Δύση θεωρεί μέρος των προτάσεων της Μόσχας μη αποδεκτές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η στρατιωτικό-πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο έχει φθάσει σε ένα επικίνδυνο σημείο.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Μόσχα θα μελετήσει προσεκτικά τις απαντήσεις της Δύσης στις ρωσικές προτάσεις και θα καθορίσει τα περαιτέρω βήματά της, εκτιμώντας παράλληλα ότι η στρατιωτικό-πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο έχει φθάσει σ’ ένα τόσο επικίνδυνο σημείο που πρέπει να γίνουν οι πιο ενεργές προσπάθειες για να απομακρυνθεί ο κόσμος από αυτό το σημείο.

Ο ίδιος απέκλεισε αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι το ζήτημα αυτό δεν εξετάζεται καθώς αυτή τη στιγμή στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει μια κοινή θετική ατζέντα.

Πηγές: Axios, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κατηγορεί Νετανιάχου και στρατό έδωσε η Χαμάς

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα