ΑΘΗΝΑ
00:00
|
02.05.2024
Χαρακτήρισε την Ουκρανική πόλη Χάρκοβο μέρος της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν μέσω ισχυρισμών από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για επικείμενη «ρωσική εισβολή» στην Ουκρανία, το καλωδιακό κανάλι CNN έχει ήδη αλλάξει τα σύνορα της χώρας, χαρακτηρίζοντας την ανατολική πόλη του Χάρκοβο, ως μέρος της Ρωσίας.

Το γεγονός αφορά σε εκπομπή του του CNN International την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που πήρε η παρουσιάστρια Κριστιάν Αμανπούρ από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρώπη.

Προβάλλοντας πλάνα από τεθωρακισμένα οχήματα που περνούν μέσα από ένα χειμερινό τοπίο, που προέρχονται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το CNN έβαλε μια ετικέτα τοποθεσίας που έγραφε «Χάρκοβο, Ρωσία».

Πάντως, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην εκπομπή ότι το ΝΑΤΟ είναι πρόθυμο να συζητήσει με τη Ρωσία «τον έλεγχο των όπλων, τον αφοπλισμό, τη διαφάνεια στις στρατιωτικές δραστηριότητες, τους μηχανισμούς μείωσης κινδύνου και άλλα θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ασφάλεια», αλλά απέκλεισε οποιαδήποτε συζήτηση για «βασικές αρχές» όπως η επέκταση της Συμμαχίας.

Καθώς οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς άρχισαν να εκκενώνουν μέρος του προσωπικού των πρεσβειών τους από το Κίεβο τη Δευτέρα, η ουκρανική κυβέρνηση υποβαθμίζει κάθε συζήτηση για επικείμενη ρωσική εισβολή με Βολοντίμιρ Ζελένσκι να υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού».

Το ίδιο υποστήριξε και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ. «Από σήμερα», δήλωσε «δεν υπάρχει απειλή», ενώ ευχαρίστησε το ΝΑΤΟ για τους τόνους όπλων και άλλης στρατιωτικής βοήθειας που έχει αποσταλεί μέχρι στιγμής.

Εν τω μεταξύ, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας (NSDC) Αλεξέι Νταβίλοφ, δήλωσε στο BBC ότι ο πανικός για μια επικείμενη εισβολή μπορεί να οφείλεται στην παρερμηνεία της Washington Post όσων είχε ο ίδιος δηλώσει τον Οκτώβριο.

Πηγή: Russia Today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα