ΑΘΗΝΑ
20:30
|
22.11.2024
Από Ιαπωνία, Ρωσία και Τουρκία τα περισσότερα αιτήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρεκόρ αιτημάτων από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για την αφαίρεση περιεχομένου από λογαριασμούς χρηστών έλαβε το πρώτο εξάμηνο του 2021 μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του περασμένου έτους το Twitter. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διάφορες κυβερνήσεις υπέβαλαν 43.387 νομικά αιτήματα για την κατάργηση περιεχομένου από 196.878 λογαριασμούς.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό λογαριασμών που αποτέλεσαν στόχο κυβερνητικών αιτημάτων κατάργησης περιεχομένου από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε να δημοσιεύει αναφορές διαφάνειας το 2012

Το 95% των νομικών αιτημάτων προέρχονται από πέντε χώρες, με την Ιαπωνία να έχει την πρωτιά, ακολουθούμενη από τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ινδία και τη Νότια Κορέα. Να σημειωθεί ότι για το Twitter ισχύει αποκλεισμός σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.

Το Twitter ανέφερε ότι είτε «απέκρυψε» την πρόσβαση σε περιεχόμενο σε ορισμένες χώρες ή ζήτησε από τους κατόχους λογαριασμών να αφαιρέσουν μέρος ή όλο το αναφερόμενο περιεχόμενο, ως απάντηση στο 54% των παγκόσμιων νομικών απαιτήσεων αυτήν την περίοδο.

«Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να παρέμβουν και να αφαιρέσουν περιεχόμενο», ανώτατο στέλεχος της εταιρείας. «Αυτή η απειλή για την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της έκφρασης είναι μια βαθιά ανησυχητική τάση που απαιτεί την πλήρη προσοχή μας», πρόσθεσε. 

Οι μεγάλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν συνεχή έλεγχο από κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές σε όλον τον κόσμο σχετικά με το υλικό που επιτρέπουν να δημοσιευτεί στις πλατφόρμες τους. Τον περασμένο χρόνο, το Twitter αντιμετώπισε σημαντικές διαμάχες αυτού του είδους με κυβερνήσεις από την Ινδία έως τη Νιγηρία.

Το Twitter, όπως και το Facebook και η Google, αντιμετωπίζει σοβαρή κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε άλλες χώρες ,σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο καταπολεμά ζητήματα όπως η παραπληροφόρηση και η βίαιη ρητορική στην πλατφόρμα του.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αυστραλία απορρίπτει τον ισχυρισμό του Μασκ ότι σχεδιάζει έλεγχο της πρόσβασης στο διαδίκτυο

Ζαχάροβα: Το Κίεβο θα πληρώσει για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Γιούλια Κουζνέτσοβα

Debate για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απόψε 20/11 στην ΕΡΤ

Το Κοσμοδρόμιο απεργεί μαζί με όλα τα ΜΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα