ΑΘΗΝΑ
01:42
|
08.05.2024
Λιγότερα σε αριθμό και δίχως βενζίνη ήταν τα εκχιονιστικά που διέθετε η Αττική Οδός για να αντιμετωπίσει την «Ελπίδα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποκάλυψη πως σε έξι κρίσιμα σημεία του δικτύου της Αττικής Οδού υπήρχαν 19 εκχιονιστικά μηχανήματα … δίχως καύσιμα έκανε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega ο δημοσιογράφος του καναλιού, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως όταν οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας έφεραν καύσιμα για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των εκχιονιστικών ήταν πλέον αργά γιατί, κατά το κρίσιμο διάστημα που αναλώθηκε, εγκλωβίστηκαν λόγω χιονιού.

Αποκάλυψη Live News: Δεν είχαν καύσιμα ορισμένα εκχιονιστικά της Αττικής  Οδού

Η ίδια πηγή δεν αποκλείει τα εκχιονιστικά μηχανήματα να ήταν λιγότερα και τα στοιχεία που δόθηκαν αρχικά να είναι «εικονικά» και παραπλανητικά καθώς στην ουσία τα εκχιονιστικά που μπορούσαν να συμβάλλουν στις προσπάθειες καθαρισμού των δρόμων ήταν τελικά περίπου τέσσερα οχήματα.

Το κανάλι επικαλούμενο αξιωματικούς της Τροχαίας μετέδωσε πως η διοίκηση της «Αττικής Οδού» σε μία προσπάθεια να αυξήσει (και άλλο…) τα κέρδη της έκανε εξοικονόμηση ακόμη και από την ενημέρωση των ηλεκτρονικών πινάκων περιφερειακών δρόμων που συνδέονται με τον συγκεκριμένο οδικό άξονα για τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται σε αυτόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί, μολονότι εισέρχονται κανονικά από περιφερειακούς δρόμους και πληρώνουν διόδια, να μην ενημερώνονται για το τι μπορεί να συναντήσουν στη συνέχεια.

Εξοργιστική ανακοίνωση της Αττικής Οδού- Φταίνε οι οδηγοί που είναι... |  Ελλάδα Ειδήσεις

Αυτό εξηγεί γιατί τα αυτοκίνητα τη Δευτέρα έμπαιναν ανεμπόδιστα στην Αττική Οδό ακόμη και όταν είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες οχήματα λόγω χιονόπτωσης…

Πόσα ήταν τελικά τα εκχιονιστικά;

Ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού Φάνης Παπαδημητρίου, επιχειρώντας να εξηγήσει τον εγκλωβισμό εκατοντάδων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, είχε υποστηρίξει ότι τη στιγμή που ξεκίνησε η σφοδρή χιονόπτωση, ήταν στην Αττική Οδό 35 εκχιονιστικά, αλλά σχεδόν τα μισά εγκλωβίστηκαν και αυτά λόγω των ακινητοποιημένων οχημάτων μέσα στην Αττική Οδό.

Ωστόσο στην πορεία φάνηκε πως τα 35 εκχιονιστικά που επικαλέστηκε ο Παπαδημητρίου είναι κατά πολύ λιγότερα από τον αριθμό που έχει δοθεί στην Πολιτική Προστασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα