ΑΘΗΝΑ
00:19
|
04.05.2024
Η Πιονγκγιάνγκ υπαινίσσεται την επανέναρξη δοκιμών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέα εκτόξευση δύο πυραύλων, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν βαλλιστικοί, προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε σε μήνυμά του προς τους δημοσιογράφους το Γενικό Επιτελείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν προς τα ανατολικά, πέταξαν για περίπου 190 χιλιόμετρα, πριν πέσουν λίγο έξω από την ΑΟΖ της Ιαπωνίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του Τόκιο.

Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξακολουθεί να συγκεντρώνει λεπτομέρειες για τις εκτοξεύσεις, και ότι οι όποιες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων αποτελούν «λυπηρό γεγονός» που παραβιάζει τα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό δοκιμών πυραύλων αυτόν τον μήνα – η σημερινή ήταν η έκτη – ενώ υπαινίσσεται και την επανέναρξη «όλων των προσωρινά ανασταλμένων δραστηριοτήτων», γεγονός που οι αναλυτές εκτιμούν ότι αποτελεί αναφορά σε άρση του μορατόριουμ για τις δοκιμές πυρηνικών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα προτρέπουν τη Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στις συνομιλίες αποπυρηνικοποίησης, οι οποίες σταμάτησαν μετά την κατάρρευση της συνόδου κορυφής μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι το 2019, λόγω των απαιτήσεων της Πιονγκγιάνγκ για άρση των κυρώσεων.

Με πληροφορίες από: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα