ΑΘΗΝΑ
22:42
|
26.04.2024
Συνέχεια στην κόντρα με την κυβέρνηση δίνει ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για το μπαλάκι των ευθυνών σχετικά με το χάος στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας, την κριτική που δέχθηκε από την κυβέρνηση και τα λάθη που έγιναν, μίλησε σήμερα στο Open, o Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες όσοι τις έχουν. Εγώ είμαι ένας κρίκος της αλυσίδας της πολιτικής προστασίας, δεν είμαι η πολιτική προστασία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ Πατούλης ο οποίος έσπευσε να ζητήσει και συγγνώμη από τους πολίτες για όσα λάθη του αναλογούν.

Φανερά ενοχλημένος, ο περιφερειάρχης είπε χαρακτηριστικά, πως «το γαϊτανάκι, ότι για όλα φταίει ο Πατούλης πρέπει να τελειώνει» και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει «να βγουν με ανδρεία όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αναλαμβάνω εγώ τις ευθύνες που μας αναλογούν».

Σε σχέση με τα επιχειρησιακά λάθη που έγιναν ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι από τη στιγμή που δεν κηρύχτηκε γενική αργία η Δευτέρα ,το έργο της περιφέρειας ήταν αδύνατον να συντελεστεί. «Όλο οι δρόμοι έκλεισαν και χιλιάδες αυτοκίνητα βρέθηκαν στους δρόμους ενώ εμείς θα έπρεπε να τους καθαρίσουμε. Η ευθύνη της περιφέρειας ήταν να είναι ανοιχτά ή κλειστά τα σχολεία και να φροντίσει να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι εφόσον μπορούσαν να κινηθούν τα εκχιονιστικά» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

«Πώς άνοιξαν οι δρόμοι με μαγικό τρόπο; Ήρθε κάποιος μάγος και τους άνοιξε; Το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα δημιουργήθηκε επειδή εγκλωβίστηκαν σε κεντρικούς δρόμους αφού έκλεισε η Αττική Οδός αλλά εμείς δεν μπορούμε να τα βγάλουμε και ζητήσαμε βοήθεια από την Τροχαία που έκανε σπουδαία δουλειά» συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Ο κ. Πατούλης έσπευσε, τέλος, να ζητήσει συγγνώμη για όσα δε μπόρεσε να κάνει: «Προφανώς και ζητάω συγγνώμη, είμαι ένας από τους πολίτες που με επέλεξαν οι πολίτες. Ζητάω συγγνώμη για τις δικές μου ευθύνες και όχι για άλλων, να βγουν να τα πουν όπως πρέπει και οι άλλοι γιατί πάνω από εμένα και τα κόμματα είναι η Ελλάδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα