ΑΘΗΝΑ
11:15
|
23.05.2022
Το δηκτικό σχόλιο της Αμερικανίδας συγγραφέα για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αμερικανίδα συγγραφέας, συνιδρύτρια, συντάκτρια και αρθρογράφος για το «Black Agenda Report», Μάργκαρετ Κίμπερλεϊ, έγραψε στο Twitter: «Σήμερα θα διαβάστε ότι στις 27 Ιανουαρίου, 1945 το ‘Άουσβιτς απελευθερώθηκε’, αλλά μάλλον δεν θα υπάρχει καμία αναφορά για το ποιος το απελευθέρωσε. Μακριά από εμένα αυτή η παθητική στάση. Ο Κόκκινος Στρατός της Σοβιετικής Ένωσης απελευθέρωσε το Άουσβιτς».

Πολλές ήταν οι θετικές αντιδράσεις στην ανάρτηση της Αφροαμερικανίδας ακόμα και από πολίτες που έχασαν συγγενείς στο στρατόπεδο εξόντωσης της ναζιστικής Γερμανίας.

Η Μάργκαρετ Κίμπερλεϊ έχει τιμηθεί με το βραβείο «Serena Shim» για την ασυμβίβαστη ακεραιότητά της στη δημοσιογραφία, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Consortium News και αποδέκτης του βραβείου Women and Media 2021 Ινστιτούτο Γυναικών για την Ελευθερία του Τύπου. Είναι επίσης η συγγραφέας του βιβλίου «Prejudential: Black America and the Presidents», ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των ανθολογιών «In Defense of Julian Assange», «Capitalism on a Ventilator: The Impact of COVID-19 στην Κίνα και τις ΗΠΑ».


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φαρμακευτική κάνναβη: Πότε χορηγείται με τον… νόμο

Ραϊσί: Εκδίκηση για το αίμα του «μάρτυρα»

Τραγωδία εν πλω με επτά νεκρούς στις Φιλιππίνες

«Πρεμιέρα» υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Μάτι για την ένταξη στο σχέδιο πόλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα