ΑΘΗΝΑ
10:29
|
08.05.2024
Καταλόγισε στην κυβέρνηση στρατηγική αποτυχία σε πανδημία, ακρίβεια και φυσικές καταστροφές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να παραδεχθεί την στρατηγική αποτυχία της σε πανδημία, ακρίβεια και φυσικές καταστροφές κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτιμώντας πως «είναι μονόδρομος» η αποχώρησή της από την εξουσία.

«Είναι μονόδρομος πλέον το να φύγει αυτή η κυβέρνηση», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Flash Θεσσαλονίκη 99.4» αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εξηγώντας τους λόγους ανέφερε πως «ο πρώτος λόγος είναι βέβαια η αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας». Τόνισε πως σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 23.000 νεκρούς, αφού πλέον «καθημερινά θρηνούμε 100 ανθρώπους».

Πανευρωπαϊκό το αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» και έχει δώσει εντολή στα συστημικά ΜΜΕ που τη στηρίζουν, «να θάψουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα». Θύμισε έτσι πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή «είναι πρώτη στην Ευρώπη σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκων και την ίδια στιγμή στη χώρα είναι διπλάσιοι οι νεκροί από το μέσο όρο της ΕΕ».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην «κρίση ακρίβειας» λέγοντας πως επιδεινώνεται από τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει στην αγορά, αρνείται να προχωρήσει σε ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να γίνει αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα «στο κατώτατο επιτρεπτό όριο της ΕΕ».

Κατάρρευση επιτελικού κράτους

Ο Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε «κατάρρευση του επιτελικού κράτους» τονίζοντας πως η Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας «ακόμα δεν έχουν συνέλθει από τη Δευτέρα, όταν ξέσπασε μία προαναγγελθείσα κακοκαιρία».

Υποστήριξε ακολούθως πως είμαστε αντιμέτωποι και με «μία κρίση ηθική, μία γενικευμένη αίσθηση διαφθοράς και θεσμικού εκφυλισμού, με τις απίστευτες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών ότι η κυβέρνηση αυτή έχει φτάσει να γίνεται υποκείμενο εκβιασμού και εξαναγκασμών από τον κ. Φουρθιώτη».

Ανέφερε τέλος πως η κίνηση που έγινε σήμερα για πρόταση μομφής θα μπορούσε να έχει τον τίτλο: «Δεν πάει άλλο! Η υπομονή εξαντλήθηκε. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει άμεσα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το επιχείρημα της κυβέρνησης περί επικράτησής της στις δημοσκοπήσεις, είπε: «Αφού ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται τόσο δυνατός, γιατί δεν προχωράει σε εκλογές;». «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο γιατί πηγαίνει από τη μία αποτυχία στην άλλη και όσο περνά ο καιρός η κατάσταση για εκείνον θα γίνεται όλο και χειρότερη» κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα