ΑΘΗΝΑ
17:40
|
16.04.2024
Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, 8 στους δέκα ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία νοσούν από μετάλλαξη Όμικρον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων με κορονοϊό έχει μειωθεί, το ιικό φορτίο παραμένει υψηλά στη χώρα, όπως δήλωσε στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Επιδημιολόγων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, οι 8 στους δέκα ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία νοσούν από μετάλλαξη Όμικρον.

«Οι λίγοι ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους με μετάλλαξη Ομικρον, είναι μεγάλης ηλικίας και με σοβαρά και πολλά υποκείμενα νοσήματα», είπε η καθηγήτρια. Αυτό σημαίνει, όπως τόνισε, ότι η Ομικρον, μετά από τέσσερις εβδομάδες από την κορύφωση του κύματος, δεν δίνει αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Ωστόσο, δεν είναι κοινό κρυολόγημα η νόσηση που προκαλεί η Ομικρον, καθώς κάποιοι νοσούν σοβαρά και χάνουν τη ζωή τους», διευκρίνισε. Η ίδια είπε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένουμε μείωση διασωληνωμένων και θανάτων.

Γκάγκα: Ξεκινά η διάθεση των αντιικών χαπιών

Ξεκινά η διάθεση των αντιικών χαπιών για τον κορονοϊό που θα γίνεται με βάση ένα εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο και θα γίνεται παράδοση στο σπίτι, ανακοίνωσε στο ίδιο της ίδιας ενημέρωσης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως είπε, η υπουργός η παράδοση των αντιικών χαπιών θα γίνεται από την ερχόμενη βδομάδα σε όσους έχουν θετικό rapid test ή PCR. Η παράδοση των χαπιών θα γίνεται εντός 24ωρών σε άτομα που νοσούν ηλικίας άνω των 18 ετών.

Η χορήγηση των αντιικών χαπιών δεν αφορά τις εγκυμονούσες που βρίσκονται θετικές στον ιό όπως είπε η κ. Γκάγκα.

Για την έγκριση της χορήγησης θα ενημερώνονται γραπτώς με sms στο κινητό τόσο ο θεράπων ιατρών όσον και ο ασθενής. Παράλληλα ο ΕΟΠΠΥ θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ασθενή για τη διαδικασία αποστολής των αντιικιών χαπιών.

Υπενθυμίζεται ότι η θεραπεία θα χορηγείται για 5 ημέρες και θα πρέπει να ξεκινά μέσα στις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και της διάγνωση της νόσου. Οι γιατροί που θα κάνουν την συνταγογράφηση θα παρακολουθούν και την πορεία της νόσου, της 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα