ΑΘΗΝΑ
14:48
|
18.05.2024
«Απομένει ακόμη χρόνος και περιθώριο για τη διπλωματία» είπε ο Αμερικανός υπουργός δίνοντας νέα ώθηση στο παζάρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια σύγκρουση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας «δεν είναι αναπόφευκτη», διαβεβαίωσε απόψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, αλλάζοντας τον τόνο της Ουάσιγκτον μετά τις διαδοχικές προβλέψεις του προέδρου Μπάιντεν για περαιτέρω, πιο επικίνδυνη όξυνση της έντασης.

«Απομένει ακόμη χρόνος και περιθώριο για τη διπλωματία» είπε ο Αμερικανός υπουργός, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ουκρανία από τα τέλη του 2021, ένδειξη, κατά την Ουάσινγκτον, ότι θα μπορούσε να επίκειται μια εισβολή. Όμως ο επικεφαλής του Πενταγώνου υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος» να εξελιχθεί κατ’’ ανάγκη αυτή η κατάσταση σε ένοπλη σύρραξη.

«Ο κ. Πούτιν έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει αυτό που πρέπει», σχολίασε, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος διαψεύδει ότι σχεδιάζει μια εισβολή τονίζοντας πως η Ρωσία απειλείται από μια ενδεχόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Defense Sec Lloyd Austin to troops: 'Mental health is health. Period.'

Ο Όστιν είπε επίσης ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες που τέθηκαν σε επιφυλακή στις αρχές της εβδομάδας δεν έχουν αναχωρήσει για την Ουκρανία και υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θέλει να στείλει μάχιμες μονάδες στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί, παρέχοντας επιπλέον αντιαρματικά όπλα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως το Πεντάγωνο θα συνεχίσει να στηρίζει τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα