ΑΘΗΝΑ
06:26
|
19.04.2024
Δυσαρέσκεια προκαλεί στο ΚΙΝ.ΑΛ η απόφαση του προέδρου της Βουλής να μην διαθέσει αίθουσα της Βουλής για τη σύγκληση Κ.Ο. του κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυσαρέσκεια προκαλεί στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ) η απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να μην διαθέσει αίθουσα της Βουλής για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως το ΚΙΝ.ΑΛ. ζήτησε αίθουσα για να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος την Κυριακή, έτσι ώστε να υπάρξει ομιλία του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία θα μεταδιδόταν στη συνέχεια από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το αίτημα, ωστόσο, για παραχώρηση αίθουσας για τη συνεδρίαση της Κ.Ο., δεν έγινε δεκτό.

Δυσαρέσκεια για τη μη παραχώρηση αίθουσας για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ. εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝ.ΑΛ., Μιχάλης Κατρίνης, ζητώντας από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.

Το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εξηγώντας: «Ζήτησε ο κύριος Ανδρουλάκης να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ. το μεσημέρι της Κυριακής, την ίδια στιγμή που αρχίζει κατά τεκμήριο η αντίστροφη διαδικασία των αρχηγών των κομμάτων. Υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να το λύσουμε. Το θέμα του γεγονότος ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν είναι μέλος του κοινοβουλίου. Όταν ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει η κοινοβουλευτική του ομάδα συνεδρίαση, δεν ήταν σε ώρα που συνεδρίαζε η Ολομέλεια του κοινοβουλίου. Πρέπει να λυθεί στην διάσκεψη των προέδρων το ζήτημα, γιατί δεν είναι κάτι που θα γίνει μία φορά αλλά θα γίνεται συστηματικά δεδομένης της κατάστασης».

Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, «στη συζήτηση του προϋπολογισμού έδωσα γιατί ήταν η πρώτη φορά που κύριος Ανδρουλάκης ως νέος αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ. θα μιλούσε στην κοινοβουλευτική του ομάδα, αυτή την άδεια, αλλά δεν μπορώ μόνος μου να χειριστώ αυτό το θέμα και πρέπει να θα το αποφασίσουμε στην διάσκεψη των προέδρων. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κύριος Ανδρουλάκης δεν έμεινε ευχαριστημένος με αυτή μου την στάση αλλά δεν μπορώ να παίρνω τέτοιες αποφάσεις ενώ η Βουλή έχει μια τέτοια κορυφαία διαδικασία και κυρίως δεν μπορεί να λαμβάνουμε αποφάσεις τα κατά περίπτωση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα