ΑΘΗΝΑ
03:26
|
26.04.2024
Η στάση του προέδρου της Βουλής αιφνιδίασε και δυσαρέστησε το ΚΙΝΑΛ κάνοντας ορισμένους να μιλούν για «συμπαιγνία» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προστριβές και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η άρνηση του πρώτου να παραχωρήσει στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα αίθουσα του κοινοβουλίου για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας το μεσημέρι της Κυριακής προκειμένου να απευθυνθεί στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ο ηγέτης του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

androulakis-ko-vouli-56

Το σχετικό αίτημα διατύπωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, αλλά απορρίφθηκε προφορικά από τον Κώστα Τασούλα με το επιχείρημα ότι η συζήτηση της πρότασης μομφής θα μπει εκείνη την ώρα στην τελική ευθεία για τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και δεν βρίσκει δόκιμο να γίνονται συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών ομάδων ενώ εξελίσσεται μία τόσο σημαντική συζήτηση στην Ολομέλεια.

ΚΙΝΑΛ: Ο Μιχάλης Κατρίνης πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - CNN.gr

Ωστόσο ο απώτερος λόγος που φαίνεται πως έκανε τον Κώστα Τασούλα να απορρίψει το αίτημα του ΚΙΝΑΛ ήταν η έμμεση προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να εμφανιστεί στη βουλή, μολονότι δεν είναι βουλευτής, και να τοποθετηθεί με αυτό το πρόσχημα επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Η στάση του προέδρου της Βουλής αιφνιδίασε και δυσαρέστησε το ΚΙΝΑΛ μεταξύ άλλων και διότι ο Κώστας Τασούλας είχε κατά το πρόσφατο παρελθόν διευκολύνει αυτή τη διαδικασία, σε ό,τι αφορά τον ηγέτη του ΚΙΝΑΛ, σε σχέση με τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ορισμένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για πιθανή «συμπαιγνία» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της παρέμβασης του κόμματος και του Νίκου Ανδρουλάκη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα