ΑΘΗΝΑ
11:27
|
20.04.2024
Θέση στο επιτελείο Χριστοδουλίδη φέρεται να αναλαμβάνει ο παραιτηθείς Βασίλης Πάλμας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κυριάκος Κούσιος είναι το πρόσωπο που διορίζεται στην θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω στην Κύπρο, έπειτα από απόφαση που έλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ασκώντας τις συνταγματικές του εξουσίες, αποφάσισε να διορίσει τον κ. Κυριάκο Κούσιο, στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει για άλλη μια φορά θερμές ευχαριστίες στον αποχωρούντα κ. Βασίλη Πάλμα για την άριστη συνεργασία, αλλά και την άψογη επιτέλεση των καθηκόντων του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργού παρά τω Προέδρω,» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα «Αλήθεια», αναφέρουν πως είναι αρκετοί στο Προεδρικό που δεν βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή του Κυριάκου Κούσιου στο κυβερνητικό σχήμα.

Κυπριακά ΜΜΕ, επίσης, ανέφεραν χθες ότι δεν αποκλείεται η αποχώρησή του Βασίλη Πάλμα να σχετίζεται με την προεδρική κούρσα για τις εκλογές του 2023, καθώς φέρεται να έχει εκφράσει τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος άφησε το πόστο του ως υπουργός Εξωτερικών πριν από λίγες ημέρες για να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, μάλιστα, από την Κύπρο αναφέρουν ότι ο Βασίλης Πάλμας αναλαμβάνει καθήκοντα campaign manager στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν δε, πως τον δρόμο που άνοιξε ο Βασίλης Πάλμας θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, που έχει χρηματίσει κατά το παρελθόν και κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 2 Φεβρουαρίου στις 9.30πμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα