ΑΘΗΝΑ
23:14
|
19.05.2024
Ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο φόντο του φιάσκου της διαχείρισης της κακοκαιρίας «Ελπίδα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα, απόγευμα της Παρασκευής (28/1) ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο φόντο του φιάσκου της διαχείρισης της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Σημειώνεται ότι ήδη έχει τοποθετηθεί ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε πως θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, ωστόσο τόνισε πως δεν επιθυμεί εν μέσω πανδημίας να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Την πρόταση δυσπιστίας στηρίζουν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ το ίδιο φαίνεται πως θα πράξει και το ΜέΡΑ25.

Ως προς τα διαδικαστικά, στόχος της σχετικής απόφασης που έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής είναι η συζήτηση να ολοκληρωθεί περί τις 20:00 της Κυριακής.

Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Η συζήτηση ξεκινά με τις τοποθετήσεις δύο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, και συγκεκριμένα του Δημήτρη Τζανακόπουλου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Θα ακολουθήσει ένας κύκλος έξι ομιλητών από κάθε κόμμα της Βουλής, και η συζήτηση θα συνεχιστεί με 12μελείς κύκλους ομιλητών (5 ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ, 1 Κίνημα Αλλαγής, 1 ΚΚΕ, 1 Ελληνική Λύση και 1 ΜέΡΑ25).

Οι συνεδριάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής θα αρχίσουν στις 10:00 π.μ.

Η κατάθεση πρότασης μομφής σημαίνει ότι σταματά αυτομάτως κάθε νομοθετικό έργο, ενώ, για να περάσει απαιτούνται 151 ψήφοι. Έτσι, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ, και θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνεδριάσεις, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022.

Πηγές: ΕΡΤ, Βουλή TV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα