ΑΘΗΝΑ
10:38
|
25.04.2024
Ακτιβιστές κατά του πολέμου συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο απαιτώντας από την κυβέρνηση Μπάιντεν να σταματήσει να ανταγωνίζεται τη Ρωσία, διακινδυνεύοντας έναν πυρηνικό πόλεμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακτιβιστές κατά του πολέμου συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, την Πέμπτη για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση Μπάιντεν να σταματήσει να ανταγωνίζεται τη Ρωσία, διακινδυνεύοντας έναν πυρηνικό πόλεμο μεταξύ δύο δυνάμεων.

Με συνθήματα όπως «όχι πόλεμος στη Ρωσία» και «Διαλύστε το ΝΑΤΟ» οι διαδηλωτές, τράβηξαν το ενδιαφέρον και τουριστών που επισκέπτονταν την περιοχή, με κάποιους από αυτούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, η οποία διογκώθηκε σε αρκετές δεκάδες άτομα.

Την συγκέντρωση κάλεσαν μερικές από τις πιο δραστήριες αντιπολεμικές ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων των Code Pink, της Black Alliance for Peace και του Act Now to Stop War and End Racism Coalition (ANSWER).

«Δεν έχουμε μάθει το μάθημά μας από το Αφγανιστάν και το Ιράκ;» αναρωτήθηκε η Ολίβια Ντινούτσι, μέλος του Code Pink και μία εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης.

«Ήμουν 11 ετών όταν οι ΗΠΑ μπήκαν στο Αφγανιστάν, και 20 χρόνια αργότερα, βλέπω να έχουμε ξοδέψει 21 τρισεκατομμύρια δολάρια για τον πόλεμο. Καταστρέφονται άνθρωποι, καταστρέφεται ο πλανήτης, εντείνεται η επιτήρηση άλλων χωρών, αλλά και στο εσωτερικό πλήττονται δυσανάλογα οι έγχρωμοι, οι ιθαγενείς, και οι χαμηλού εισοδήματος πολίτες»

«Μόλις τον περασμένο μήνα, το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο για τις στρατιωτικές δαπάνες 678 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ποιος ωφελείται περισσότερο από αυτό; Κατασκευαστές και έμποροι όπλων και μυστικές υπηρεσίες, η Lockheed Martins και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Blackrock»

«Απαιτούμε από τις ΗΠΑ να αποσύρουν τα όπλα τους από την Ουκρανία και να σταματήσουν κάθε πολεμική πρόκληση. Απαιτούμε να διαλυθεί το ΝΑΤΟ» δήλωσε στο Sputnik ο Μάκιλ Μπίρμαν, από το Κόμμα για για τον Σοσιαλισμό και την Απελευθέρωση (PSL). «Λέμε “όχι πόλεμος με τη Ρωσία” και το λέμε επειδή γνωρίζουμε ότι η Ρωσία δεν είναι ο επιτιθέμενος και στην πραγματικότητα ούτε η Ουκρανία είναι ο επιτιθέμενος. Οι επιτιθέμενοι είναι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που καθοδηγείται από αυτές, αλλά και οι κατώτεροι εταίροι των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη. Αυτοί υποκινούν τον πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν θέλουν η Ρωσία να έχει μια ανεξάρτητη πορεία ανάπτυξης, δεν θέλουν η Ρωσία να έχει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», συμπλήρωσε.

Πηγή: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα