ΑΘΗΝΑ
01:07
|
29.09.2024
Οι πρόεδροι Ρωσίας και Κίνας θα περάσουν «πολύ χρόνο» συζητώντας για την ασφάλεια στην Ευρώπη και το πακέτο αιτημάτων της Μόσχας προς τη Δύση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρόεδροι Ρωσίας και Κίνας –Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ- θα περάσουν «πολύ χρόνο» συζητώντας για την ασφάλεια στην Ευρώπη και το πακέτο αιτημάτων της Μόσχας προς τη Δύση όταν συναντηθούν για συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Νομίζω ότι αυτή τη φορά φυσικά θα δαπανηθεί πολύς χρόνος για την ανταλλαγή απόψεων για διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής σταθερότητας στην Ευρώπη, των εγγυήσεων ασφαλείας για τη Ρωσία, την ασφάλεια στην Ευρώπη και τον διάλογο της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και τα περιφερειακά προβλήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα ταξιδέψει στην Κίνα για να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου στις 4 Φεβρουαρίου εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης με τη Δύση για την Ουκρανία.

Οι συνομιλίες θα βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής στην Ουάσιγκτον και αλλού για ενδείξεις σχετικά με την κατεύθυνση των ρωσοκινεζικών σχέσεων, που έχουν γίνει στενότερες, την ίδια στιγμή που οι σχέσεις και των δύο χωρών με τη Δύση έχουν επιδεινωθεί.

Ο Πούτιν αναμένεται να γεμίσει το κενό που θα αφήσουν ξένοι επίσημοι, αφού ορισμένες χώρες της Δύσης ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν κρατικούς αξιωματούχους στους Αγώνες λόγω των επιδόσεων της Κίνας σε ό,τι αφορά τις ανθρώπινα δικαιώματα, με τον Ρώσο ηγέτη να έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στα διπλωματικά μποϊκοτάζ.

Πηγές: TRT, Xinhua, TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα