ΑΘΗΝΑ
20:20
|
05.07.2024
Ο Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνοριακά στρατεύματα από το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν ενεπλάκησαν σε μια παρατεταμένη ανταλλαγή πυρών, το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή έναν στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο που εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Τέσσερις στρατιώτες του Κιργιστάν τραυματίστηκαν, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές της επαρχίας Μπάτκεν, ενώ από πηγές ασφαλείας του Τατζικιστάν κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τουλάχιστον έντεκα τραυματίες από την δική τους πλευρά.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών γειτόνων, μετά από ένα παρόμοιο περιστατικό πέρυσι που άφησε πίσω του περισσότερους από 50 νεκρούς, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες.

Να σημειωθεί ότι τα σύνορα των δύο χωρών εκτείνονται σε μήκος 970 χιλιομέτρων, σχεδόν τα μισά από τα οποία δεν έχουν συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά διενέξεις για διαφιλονικούμενες περιοχές.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) υπό τη Ρωσία, Στάνισλαβ Ζας, είχε συνομιλίες με στρατιωτικούς αξιωματούχους και των δύο πλευρών και κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός στα σύνορα σύμφωνα με τους Moscow Times.

Με πληροφορίες από Moscow Times , Al Jazzera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

ΥΠΕΞ: Καινοφανής πρακτική η έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη

Οργή Μπορέλ για την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα

Φον ντερ Λάιεν: Απάντηση μετά από 2 μήνες στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα