ΑΘΗΝΑ
07:16
|
27.04.2024
Η Χαμάς αποκάλεσε «προσβολή» τις δηλώσεις Μπένετ ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, αποτελεί «προσβολή» στη διαπραγματευτική ομάδα.

Σε δήλωσή του, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ιζάτ Αλ-Ρισκ, εξήγησε: «Οι παρατηρήσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της ισραηλινής κατοχής Ναφτάλι Μπένετ ότι δεν θα επιτρέψει καμία συνομιλία που οδηγεί στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους αποκαλύπτει την πραγματικότητα του εχθρού μας και του πολέμου του στον λαό μας».

Και πρόσθεσε: «Αυτό αποδεικνύει ότι αυτοί που κυνηγούν ένα παλαιστινιακό κράτος από την κατοχή κυνηγούν απλώς έναν αντικατοπτρισμό».

Ο Αλ-Ρισκ τόνισε ότι το παλαιστινιακό κράτος δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς θυσίες: «Θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με ανθεκτικότητα και σταθερότητα».

Την Παρασκευή, ο Μπένετ επανέλαβε προηγούμενες παρατηρήσεις στις οποίες τόνισε ότι δεν θα συναντηθεί ποτέ με Παλαιστίνιους διαπραγματευτές, συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) Μαχμούντ Αμπάς.

«Είμαι από τη δεξιά πτέρυγα και οι θέσεις μου είναι αμετάβλητες», υποστήριξε, τονίζοντας: «Δεν θα υπάρξει νέο Όσλο (συμφωνίες). Εάν γίνονταν συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε: «Απορρίπτω τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα επιτρέψω ποτέ τη διεξαγωγή πολιτικών συνομιλιών για τα σύνορα».

Σχετικά με τις συναντήσεις μεταξύ του Αμπάς και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ και του υπουργού Εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ, ο Μπένετ δήλωσε: «Δεν έχουν καμία εξουσία να συζητήσουν αυτό το πολιτικό θέμα με τους Παλαιστίνιους».

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα