ΑΘΗΝΑ
14:16
|
20.04.2024
«Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος, υπάρχει επιτελικό χάος», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, τόνισε ότι «Δεν υπήρχε ποτέ επιτελικό κράτος, αποδείχθηκε ότι υπήρξε επιτελικό χάος».

«Σας ζητήσατε να ενισχύσετε το σύστημα υγείας, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να την εντάξετε στην μάχη κατά της πανδημίας», εξήγησε ο κ. Κατρίνης θέλοντας να επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν «ακούει» τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ. Επιχειρώντας να απλώσει γέφυρα στη μεσαία τάξη στηλίτευσε την κυβέρνηση για τις πολιτικές κατά της ακρίβειας και την έψεξε ότι «προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το διεθνές κύμα για να κρύψει τη δική της ολιγωρία». Χαρακτήρισε ακόμη εξοργιστικό το ότι επιχειρεί πέρα από την πραγματικότητα «να μας πείσει ότι υπάρχει μια άλλη εικόνα» και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών που όπως είπε, αμφισβήτησε ότι υπάρχει ακρίβεια του πρότεινε με δηκτικό ύφος «να πάτε στα σούπερ μάρκετ να βγάλετε σέλφι». Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ οι προβλέψεις της νέας χρονιάς δείχνουν αυξήσεις έως και 20% σε βασικά προϊόντα, ενώ ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει τα επίπεδα που βρισκόταν η χώρα πριν μπει στο ευρώ. Τι πρότεινε; Παρεμβάσεις που έχει ήδη στηρίξει δημοσίως ο κ. Ανδορουλάκης για άμεση αύξηση κατώτατου μισθού (στα 751 ευρώ), μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατά 6%, μείωση των φόρων στα καύσιμα, αξιοπρεπείς κατώτερες συντάξεις, ρεαλιστικές προτάσεις για το δημογραφικό ζήτημα, στήριξη της βιοτεχνίας, της έρευνας και της τεχνολογίας κα. Για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τέλος, υποστήριξε ότι «η Τουρκία λειτουργεί ξεκάθαρα ως αναθεωρητική δύναμη», ότι «χρειάζεται αταλάντευτη εθνική γραμμή, οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, εθνική γραμμή που χάραξαν ο Κ. Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο κ. Κατρίνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «Η κυβέρνηση δεν θέλει να μοιράσει ευθύνες εκεί που αναλογούν, αλλά μοιράζει 2.000 ευρώ για να μειώσει τις αντιδράσεις» και «κύριε Μητσοτάκη και κύριε Τσίπρα υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν να πετύχουν εκεί που εσείς αποτύχατε. Η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι να ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας», είπε στη συνέχεια ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα