ΑΘΗΝΑ
08:16
|
27.04.2024
«Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία αλλά ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε έντονο τόνο κινήθηκε απόψε η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα το βράδυ στη βουλή ανάμεσα στον βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνεται η κυβέρνηση πως «βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια». Χαρακτηρίζει το συμβάν «πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ».

Ακολούθως κάνει λόγο για «το σύστημα Μητσοτάκη» που αποδεικνύει, όπως αναφέρει, «ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία» αλλά ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία.

Αναφέρεται δε πως ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου «σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη», όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο.

Η επανέναρξη συνεδρίασης και η νέα αντίδραση Πολάκη

Τελικά η συνεδρίαση στη Βουλή άρχισε ξανά λίγο πριν τις 22.30 με προεδρεύοντα τον ,αυτή την φορά στην έδρα, όχι τον Χαράλαμπο Αθανασίου αλλά τον Αθανάσιο Μπούρα.

Η εξέλιξη δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος ανέφερε σε νεότερη ανάρτησή του στο Facebook:

«ΕΝΤΕΛΕΙ …Ο Τασουλας δεν ήρθε, εστειλε τον αντιπρόεδρο Μπούρα να διακόψει τη συνεδρίαση!! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ αύριο στις 11.00 το πρωί. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΞΑΝΑ! Δεν θα τους περάσει!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα