ΑΘΗΝΑ
12:58
|
02.05.2024
Το Πανεπιστήμιο «Χάλαμ» του Σέφιλντ ανακοίνωσε ότι η Shahd Abusalama επιστρέφει στην έδρα της μετά την «προσωρινή αποβολή» της λόγω ανώνυμης καταγγελίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παλαιστίνια ακτιβίστρια και ακαδημαϊκός Shahd Abusalama στο Πανεπιστήμιο «Χάλαμ» του Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασιλείο επιστρέφει στα καθήκοντά της, μία εβδομάδα αφότου ανεστάλη η ιδιότητά της εξαιτίας μιας «εκστρατείας δυσφήμισής» της για αντισημιτισμό από άγνωστους «υποστηρικτές» του κράτους του Ισραήλ, όπως αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο «The New Arab» αλλά και στον ισότοπο «Middle East Monitor».

Η Shahd Abusalama τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων της μετά από μια ανώνυμη καταγγελία σε βάρος της. Η ίδια έγραψε σήμερα στον λογαριασμό της στο Twitter: «Σήμερα συναντήθηκα με το τμήμα διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Χάλαμ. Το Πανεπιστήμιο παραδέχθηκε ότι προέκυψαν ζητήματα με τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεσή μου και αναλαμβάνω ξανά τα καθήκοντά μου, με άμεση ισχύ».

Η Παλαιστίνια ακαδημαϊκός πρόσθεσε πως ακόμα δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της σε βάρος της καταγγελίας αλλά ούτε και ποιοι ήταν οι καταγγέλλοντες. Αν και επιστρέφει στα διδακτικά της καθήκοντά της, το βρετανικό πανεπιστήμιο διευκρίνισε ότι η υπόθεσή της παραμένει υπό διερεύνηση.

Η Shahd Abusalama απηύθυνε έκκληση προς τους υποστηρικτές της που επίσης αγωνίζονται για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη, να συνεχίσουν να πιέζουν το Πανεπιστήμιο «Χάλαμ» προκειμένου να αναθεωρήσει την έννοια του «αντισημιτισμού» όπως αυτή έχει οριστεί από τη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA). «Το Πανεπιστήμιο οφείλει να επανεξετάσει την υιοθέτηση του ορισμού του IHRA για τον αντισημιτισμό που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει ένα ρατσιστικό αποικιακό κράτος και να αποσπά την προσοχή από τα εγκλήματά του», σχολίασε η Shahd Abusalama.

Η υιοθέτηση του ορισμού του IHRA έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς συχνά χρησιμοποιείται από ομάδες για να επιτεθούν ή να φιμώσουν τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές.

Η υπόθεση της Abusalama έχει πολλές ομοιότητες με την υπόθεση του καθηγητή Ντέιβιντ Μίλερ του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ο οποίος απολύθηκε κατηγορούμενος από αγνώστους για αντισημιτισμό. Δύο ανεξάρτητες έρευνες «αθώωσαν» τον καθηγητή Μίλερ, ο οποίος όμως δεν επέστρεψε στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.

Πηγή: palestinechronicle.com, middleeastmonitor.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα