ΑΘΗΝΑ
12:54
|
02.05.2024
Ο Μητσοτάκης συνέδεσε τη στήριξη της Αθήνας στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας με την πιστή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας στην προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον νέο ομόλογό του στα Σκόπια, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών συνδέοντας αυτή τη διαδικασία με την προοπτική ένταξης της χώρας στην ΕΕ λέγοντας πως η στήριξη της Αθήνας στα Σκόπια είναι «άμεσα συνδεδεμένη» με την «πλήρη,συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας από την πλευρά του διαβεβαίωσε για την επιθυμία του περαιτέρω ενίσχυσης των πολύπλευρων διμερών σχέσεων.

Αφορμή έδωσε η πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας μετά την αποχώρηση του προκάτοχου του Ζόραν Ζάεφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα