ΑΘΗΝΑ
22:15
|
07.06.2023
«Πάρτε την Ακρόπολη για παράδειγμα...Η κυβέρνηση λέει ότι τα τσιμεντένια μονοπάτια ενισχύουν την προσβασιμότητα. Οι επικριτές λένε ότι προκαλούν πλημμύρες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ολέθριες τσιμεντένιες «παρεμβάσεις» του υπουργείου Πολιτισμού στον ιερό βράχο της Ακρόπολης έφθασαν τελικά (έστω και με καθυστέρηση) στο βρετανικό περιοδικό The Economist.

Η Ακρόπολη φιγουράρει σε άρθρο που αφορά τα «κατεστραμμένα» μνημεία καθώς συμπεριελήφθη σε κατάλογο μνημείων και ιστορικών κτιρίων που καταστράφηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

«Οι εγχώριες αρχές πραγματοποίησαν ορισμένες αμφίβολες ανακαινίσεις. Πάρτε την Ακρόπολη για παράδειγμα. (Ο Ξέρξης μάλλον το έκανε). Η κυβέρνηση λέει ότι τα τσιμεντένια μονοπάτια ενισχύουν την προσβασιμότητα. Οι επικριτές λένε ότι προκαλούν πλημμύρες».

Το άρθρο συνεχίζει με άλλες περιπτώσεις:

«Το 2020, οι αρχές της Αλβανίας κατέστρεψαν με μπουλντόζες το Εθνικό Θέατρο στα Τίρανα για να δημιουργήσουν χώρο για τη βιομηχανική ανάπτυξη. Οι διαδηλώσεις είχαν εμποδίσει την κατεδάφιση για χρόνια. Επιπλέον, το 2020 κόπηκε το y-Block στο Όσλο, ένα καμπυλωτό τσιμεντένιο πρότυπο του μινιμαλισμού της δεκαετίας του ’60».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος

Πέθανε η «μούσα» του Πικάσο, Φρανσουάζ Ζιλό, σε ηλικία 101 ετών

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510

Στο σφυρί το βιολί Στραντιβάριους που ανήκε στην αυτοκράτειρα Αικατερίνη της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα