ΑΘΗΝΑ
10:20
|
05.10.2022
Η κατάρρευση της συμφωνίας αργά την Δευτέρα έλαβε χώρα καθώς τα κράτη δίνουν μεγάλη έμφαση στην «τεχνολογική αυτονομία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ταϊβανέζικη εταιρεία GlobalWafers, η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα από σιλικόνη για τσιπς υπολογιστών, δεν θα εξαγοράσει τελικά την γερμανική ανταγωνιστική Siltronic καθώς οι αρχές στην ευρωπαϊκή χώρα απέτυχαν να εγκρίνουν την συμφωνία εγκαίρως.

Η κατάρρευση της συμφωνίας αργά την Δευτέρα έλαβε χώρα καθώς τα κράτη δίνουν μεγάλη έμφαση στην «τεχνολογική αυτονομία», έτσι ώστε να μην είναι τόσο εξαρτώμενα από άλλες χώρες σε κομβικές τεχνολογίες όπως οι ημιαγωγοί. Η Ευρώπη αυτή την στιγμή είναι στενά εξαρτώμενη από τις ΗΠΑ και την Ασία, οι οποίες είναι οι έδρες εταιρειών όπως η Samsung, TSMC και η Intel. 

«Η προσφορά εξαγοράς από την GlobalWafers και οι συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα της προσφοράς δεν θα ολοκληρωθούν και θα εκπέσουν» ανακοίνωσε η GlobalWafers την Τρίτη.

Είχε προηγηθεί η μη έγκριση από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών της συμφωνίας των 4,35 δισ. ευρώ έως την διορία της 31ης Ιανουαρίου, κάτι που σήμαινε πως η πρόταση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει.

«Δεν ήταν εφικτό να ολοκληρώσουμε όλα τα απαραίτητα βήματα αξιολόγησης ως τμήματα της αξιολόγησης της επένδυσης – αυτό αφορά συγκεκριμένα στην αξιολόγηση της αντιμονοπωλιακής έγκρισης από πλευράς κινεζικών αρχών, η θεωρήθηκε ως δεδομένη μόνο την προηγούμενη εβδομάδα», ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το Reuters.

H εξαγορά, η οποία εγκρίθηκε από τους αρμόδιους στην Κίνα στις 21 Ιανουαρίου, θα σηματοδοτούσε την δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή wafers 330 μιλιμέτρ, πίσω από την ιαπωνική Shin-Etsu.

Πηγές: Taiwan News, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοιξαν οι στρόφιγγες της Gazprom για την Ιταλία

Η Τεχεράνη καλεί τον Βρετανό πρεσβευτή για εξηγήσεις

Αρνητικά σήματα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

«Τα βρήκαν» στην Ε.Ε. για το 8ο πακέτο κυρώσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα