ΑΘΗΝΑ
19:31
|
15.07.2024
Ο κ. Πολάκης επανήλθε και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλει ελλιπή αιτιολόγηση για την παύση της δίωξης σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία ημέρα μετά την κατάθεση σχετικού αιτήματος από 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατ’ επίκληση της ανάγκης διαφάνειας του πολιτικού βίου της χώρας και του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών για το σκάνδαλο Novartis, ήρθε στη δημοσιότητα η 78 σελίδων πράξη αρχειοθέτησης της δικογραφίας που αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Μετά την πρωινή ένταση στη Βουλή και την παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επανήλθε και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλει ελλιπή αιτιολόγηση για την παύση της δίωξης σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας τη διάταξη αρχειοθέτησης ως «μαύρο μνημείο για τη Δικαιοσύνη».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «διάβασε εν τάχει το πόρισμα και “πρόκειται για κόλαση”. Ενώ περιλαμβάνει τις καταθέσεις των μαρτύρων που με λεπτομέρειες και ημερομηνίες λένε πως ο Γεωργιάδης πήρε από τον Φρουζή σχεδόν δυο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες ευρώ μετρητά σε βαλίτσες και φακέλους…

Ενώ ανακαλύπτουν αδιευκρίνιστες καταθέσεις ποσών στους λογαριασμούς του ίδιου, της οικογένειάς του του και εταιρικών λογαριασμών που έχει με τον αδερφό του, από το 2013 και μετά…

Αρχειοθετεί τη δίωξη γιατί λέει δεν φαίνεται να ήρθαν τα λεφτά αυτά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Novartis… Έλεος!».

Ο Παύλος Πολάκης καλεί «τα ΜΜΕ να δημοσιεύσουν το πόρισμα για να δει ο ελληνικός λαός πώς πάνε να κουκουλώσουν την υπόθεση που με τις ίδιες ή σχεδόν ίδιες μαρτυρίες, η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με την Αμερικανική Δικαιοσύνη και πλήρωσε 347 εκατ. ευρώ στο αμερικανικό δημόσιο “επειδή κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα δωροδοκήθηκαν και χειραγώγησαν τις τιμές των φαρμάκων της”!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα 5 ερωτήματα του BBC για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Από την Παλαιστίνη στο Παρίσι με σημαία την Αντίσταση

Τραμπ σε New York Post: «Υποτίθεται πως είμαι νεκρός»

Μητσοτάκης: Έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη για τις τιμές χονδρικής του ρεύματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα