ΑΘΗΝΑ
10:08
|
05.10.2022
Ακόμα 12 τρόφιμοι του Άσυλου Ανιάτων Πάτρας βρέθηκαν θετικοί στον κορoνοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα 12 τρόφιμοι του Άσυλου Ανιάτων Πάτρας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Μετά από προγραμματισμένο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας -ήταν ο τρίτος εντός του Ιανουαρίου 2022- 12 φιλοξενούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Οι περιθαλπόμενοι που είναι θετικοί, είναι όλοι εμβολιασμένοι και είτε παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα, είτε είναι ασυμπτωματικοί.

Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ιδρύματος, οι νοσούντες έχουν απομονωθεί στον τρίτο και τέταρτο ορόφους του Ιδρύματος. Το προσωπικό του ιδρύματος παραμένει σε επαγρύπνηση και ελέγχει τακτικά την κατάστασή τους, ώστε εάν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή της υγείας τους να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ το Σάββατο και την Κυριακή διακομίσθησαν στα νοσοκομεία συνολικά 10 τρόφιμοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορoνοϊό, και παραμένουν για νοσηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 10 περιθαλπόμενους που νοσηλεύονται, οι πέντε δεν έχουν εμβολιαστεί μετά από άρνηση δική τους ή των οικογενειών τους.

Σε κατ’ οίκον καραντίνα βρίσκονται και δεκατέσσερις εργαζόμενοι, οι οποίοι είτε νοσούν οι ίδιοι από covid, είτε κάποιο μέλος του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Σε ανακοίνωσή του το Άσυλο Ανιάτων αναφέρει: «Σε προγραμματισμένο έλεγχο, τον τρίτο κατά σειρά κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου 2022, που πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα ο ΕΟΔΥ  στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών εντοπίστηκαν 12 θετικά κρούσματα μεταξύ των περιθαλπομένων, ενώ όσοι εργαζόμενοι εξετάστηκαν ήσαν αρνητικοί. Οι περιθαλπόμενοι που είναι θετικοί ( όλοι εμβολιασμένοι ) είτε  παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα, είτε είναι ελαφρώς ασυμπτωματικοί. Φιλοξενούνται στον τρίτο και τέταρτο όροφο του Ιδρύματος, που έχουν απομονωθεί από το υπόλοιπο κτήριο και έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα και ελέγχονται συνεχώς για την κατάσταση τους. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή των ζωτικών τους σημείων θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ το Σάββατο και την Κυριακή διακομίσθησαν στα νοσοκομεία 10 περιθαλπόμενοι θετικοί στον covid 19, οι οποίοι και νοσηλεύονται. Οι περιθαλπόμενοι αυτοί εντοπίστηκαν μετά από αλλεπάλληλα τεστς (rapid και μοριακά), που πραγματοποιήθηκαν από το Ιδρυμα. Από τους 10 περιθαλπόμενους που νοσηλεύονται οι πέντε δεν έχουν εμβολιαστεί μετά από άρνηση δική τους ή των οικογενειών τους στην σχετική διαδικασία.

Σε κατ οίκον καραντίνα βρίσκονται και δεκατέσσερις εργαζόμενοι, οι οποίοι είτε νοσούν οι ίδιοι από covid, είτε κάποιο μέλος του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του Ιανουαρίου δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο στο Ίδρυμα, σε εφαρμογή των Οδηγιών της Πολιτείας, ενώ ακόμα και οι στενοί συνεργάτες υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο προκειμένου να εισέλθουν στο Ίδρυμα.

Νέα rapid tests θα πραγματοποιηθούν στο ίδρυμα (σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους) την προσεχή Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου».

ΠΗΓΗ: Thebest.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Τεχεράνη καλεί τον Βρετανό πρεσβευτή για εξηγήσεις

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ στην Κόρινθο

Στο εδώλιο ξανά σήμερα ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Εξοικονόμηση ενέργειας: Στο τραπέζι η μείωση του ωραρίου για τα καταστήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα