ΑΘΗΝΑ
21:59
|
15.07.2026
Επιμένει στις προκλητικές δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό η Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιμένει στις προκλητικές δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό η Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να διακηρύσσει ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα μέτρα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του αντιπολιτευόμενου Καλού Κόμματος, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο κάναμε και θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα και λαμβάνουμε και θα λάβουμε όλα τα μέτρα και στο μέτωπο και στο τραπέζι για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘’ΤΔΒΚ’’».

Ειδικά για το Κυπριακό, διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα παραμείνει εγγυήτρια δύναμη στο νησί και δεν υποχωρεί από αυτό το «δικαίωμα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα