ΑΘΗΝΑ
14:06
|
26.04.2024
«Διέσχισα τους ωκεανούς του χρόνου για να σε βρω… αγαπητή Ουκρανία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι το τελευταίο διάστημα ο αγαπημένος «πολεμοχαρής» του πολιτικού σκίτσου στη Δύση. Χρειάστηκε αρκετή αναζήτηση για να πέσουμε πάνω σε ένα σκίτσο που να εστιάζει την κλιμάκωση της κρίσης στην Ανατολική Ευρώπη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο σκιτσογράφος Αντόνιο Ροντρίγκες από το Μεξικό βλέπει τον Τζο Μπάιντεν – πρόεδρο των ΗΠΑ – σαν τον Δράκουλα του Ιρλανδού συγγραφέα, Μπραμ Στόκερ. Έναν απέθαντο «πολεμοχαρή» που η σκιά του είναι ο «αγγελιοφόρος» των πραγματικών διαθέσεων του.

«Διέσχισα τους ωκεανούς του χρόνου για να σε βρω… αγαπητή Ουκρανία», λέει ο Κόμης από το βήμα του Λευκού Οίκου ενώ κρύβει το έγγραφο της συμφωνίας για την «πώληση όπλων» στον νέο του εταίρο.

Το σκίτσο του ζωγράφου, σκιτσογράφου και εικονογράφου Αντόνιο Ροντρίγκες δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα cartoonmovement.com.

Ο Αντόνιο Ροντρίγκες συνεργάζεται με την εφημερίδα «La Voz de Michoacán» στο Μεξικό, το περιοδικό «Negratinta» στην Ισπανία και είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Usanie Uangu» με έδρα τη Γερμανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα