ΑΘΗΝΑ
12:12
|
17.05.2024
Απέτυχε η απόπειρα πραξικοπήματος. Άγνωστο ποιος ήταν πίσω από την επίθεση αν και ο πρόεδρος συσχέτισε το γεγονός με τον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιτιθέμενοι οπλισμένοι με πολυβόλα και AK-47 επιτέθηκαν στο κυβερνητικό μέγαρο της Γουινέας-Μπισάου, ενώ ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός βρίσκονταν μέσα, αλλά η απόπειρα πραξικοπήματος τελικά απέτυχε, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος Ουμάρου Σισοκό Εμπαλό, κάνοντας λόγο για «επίθεση στη δημοκρατία», ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί εναντίον του κτιρίου διήρκεσαν πέντε ώρες αλλά «οι δημοκρατικές δυνάμεις άμυνας και ασφαλείας μπόρεσαν να σταματήσουν το κακό»

Δεν έγινε σαφές ποιος ήταν πίσω από την επίθεση αν και ο πρόεδρος συσχέτισε το γεγονός με τον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

Το περιφερειακό μπλοκ των 15 εθνών της Δυτικής Αφρικής γνωστό ως ECOWAS, που ήδη αντιμετωπίζει τρία άλλα πραξικοπήματα σε κράτη μέλη τους τελευταίους 18 μήνες, χαρακτήρισε τη βία της Τρίτης απόπειρα πραξικοπήματος και είπε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στο Μπισάου «με μεγάλη ανησυχία». 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καταδίκασε τον «τρομερό πολλαπλασιασμό των πραξικοπημάτων» στην περιοχή, τον οποίο χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτο».

Πηγή: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ράφα: 13 ΥΠΕΞ καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ιλάν Παπέ

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα