ΑΘΗΝΑ
07:14
|
25.04.2024
Εν μέσω πολιτικής κρίσης, συνεχίζονται οι παραιτήσεις με καταγγελίες για διαφθορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Οικονομικών του Περού, Πέδρο Φράνκε, παραιτήθηκε από τη θέση του χθες Τρίτη, εν μέσω κρίσης στην εκτελεστική εξουσία που προκλήθηκε από την αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου Πέδρο Καστίγιο να ανανεώσει ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο για την ευκαιρία που μου έδωσε, τον Ιούλιο του 2021, να υπηρετήσω το Περού, εν μέσω μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από την πανδημία και την ανάγκη ανάκαμψης της οικονομικής δυναμικής και της απασχόλησης στη χώρα», ανέφερε ο Φράνκε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Την Κυριακή, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε την ολική ανανέωση του υπουργικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι λαμβάνει αυτή την απόφαση ως συνέπεια μιας «συνεχούς αξιολόγησης» των υπουργών.

Αυτό προκάλεσε κρίση στην εκτελεστική εξουσία, με την πρωθυπουργό Μίρθα Βάσκεζ να παραιτείται από τη θέση της, καταγγέλλοντας πράξεις διαφθοράς στο υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Προεδρικός Γραμματέας Κάρλος Τζάικο παραιτήθηκε επίσης από τη θέση του, αφήνοντας υπόνοιες για έλλειψη διαφάνειας στη διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο Υπουργός Οικονομίας ήταν κεντρικό πρόσωπο στο υπουργικό συμβούλιο επειδή, αφού ο Καστίγιο απέρριψε μια κρατικιστική πολιτική όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, εμπιστευόμενος την κομβική αυτή θέση στον Φράνκε, έναν μετριοπαθή οικονομολόγο.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα