ΑΘΗΝΑ
14:10
|
20.04.2024
Η Σαουδική Αραβία μεταφέρει τον πιο ιερό τόπο του Ισλάμ στην εποχή του «μετασύμπαντος» (metaverse) με μια νέα πρωτοβουλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία μεταφέρει τον πιο ιερό τόπο του Ισλάμ στην εποχή του «μετασύμπαντος» (metaverse) με μια νέα πρωτοβουλία τη Δευτέρα που επιτρέπει στους μουσουλμάνους να δουν ουσιαστικά τον ιερότερο τόπο τους στη Μέκκα χωρίς να κουνηθούν από τα σπίτια τους.

Το Hajr Aswad, ή Μαύρη Πέτρα, βρίσκεται σε μια γωνιά της Κάαμπα, που βρίσκεται στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας, τον πιο ιερό χώρο του Ισλάμ. Η «Πρόγραμμα Εικονική Μαύρη Πέτρα» επιτρέπει στους Μουσουλμάνους να «ζήσουν το Hajr Aswad σχεδόν πριν από το προσκύνημα στη Μέκκα, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό Haramain στο Facebook.

Το Haramain – που μεταφράζεται ως “τα δύο ιερά” – αναφέρεται στη Μέκκα και τη Μεδίνα και συγκεκριμένα τα δύο ιερά τζαμιά εκεί.

Ο γενικός υπεύθυνος των τζαμιών, Αμπντούλ Αχμάν Αλ-Σουντάις, του οποίου το τμήμα είναι ξεχωριστό αλλά συνεργάζεται με την οργάνωση Haramain, εγκαινίασε το πρόγραμμα τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του γραφείου του. Η πρωτοβουλία είναι ένα έργο του Οργανισμού Εκθέσεων και Μουσείων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Umm Al-Qura.

Κατά τα εγκαίνια του προγράμματος, ο Αλ Σουντάις είπε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να υπάρξει μια προσομοίωση που να εμπλέκει όχι μόνο την όραση και την ακοή αλλά και την αφή και την όσφρηση.

Ο γενικός υπεύθυνος είπε ότι τα τζαμιά της Μέκκας και της Μεδίνας περιέχουν μεγάλη ιστορική και ισλαμική κληρονομιά, προσθέτοντας ότι αυτή θα πρέπει να ψηφιοποιηθεί για όλους. Αρκετά άλλα πανεπιστημιακά και κυβερνητικά στελέχη ήταν παρόντα στην εκδήλωση. Αυτά περιλαμβάνουν τον Τουρκί Μπιν Σουλεϊμάν Αλ-Αμρό, ο οποίος είναι επικεφαλής του ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Umm Al-Qura και συμμετείχε στη δημιουργία του έργου Εικονική Μαύρη Πέτρα.

Δεν κατλεστη σαφές πώς και πότε το κοινό θα έχει πρόσβαση στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.

ΠΗΓΗ: English.alaraby.co.uk

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα