ΑΘΗΝΑ
11:03
|
05.10.2022
Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης παρέπεμψε σήμερα την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης παρέπεμψε σήμερα την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή δεν απελευθέρωσε τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Οσμάν Καβάλα.

«Με αυτή τη σημερινή απόφαση-ορόσημο, η Τουρκία βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου όχι μόνο για την άρνησή της να απελευθερώσει έναν εξέχοντα υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αυθαίρετη κράτηση, αλλά και για την κατάφωρη αποτυχία του δικαστικού της συστήματος, η οποία επισφραγίζεται από την υπόθεση Καβάλα. Έπειτα από περισσότερα από τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι αρχές θα κάνουν τώρα το σωστό και θα απελευθερώσουν τον Οσμάν Καβάλα», δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Νιλς Μουίζνιεκς.

«Η ψηφοφορία καθιστά σαφές ότι με την επιδίωξη περαιτέρω κατηγοριών-φάρσα χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο κατά του Οσμάν Καβάλα, το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας απλώς προσπαθεί να τον κρατήσει πίσω από τα κάγκελα ό,τι κι αν συμβεί και ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου η Τουρκία είναι ιδρυτικό μέλος, δεν θα μείνει άπραγο και θα παρακολουθεί», ανέφερε επίσης και υπογράμμισε: 

«Το σημερινό μήνυμα της Επιτροπής Υπουργών είναι σαφές: η Τουρκία πρέπει να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβάλα και να τερματίσει την πολιτικά υποκινούμενη δίωξή του».

Πηγές: Ahval, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Λόφος Στρέφη: Ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ και συνελήφθη ενώ έπαιζε με τα παιδιά του

Η Τεχεράνη καλεί τον Βρετανό πρεσβευτή για εξηγήσεις

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ στην Κόρινθο

Στο εδώλιο ξανά σήμερα ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα